Zf TV

Cum arată apart-hotelurile in care locuiesc expaţii - VIDEO

Autor: Mirabela Tiron

09.09.2011, 14:48 1555

In România lucrează aproape 30.000 de expaţi, care conduc afacerile locale ale marilor multinaţionale sau propriile business-uri.

O parte dintre ei, spun "acasă" unor luxoase apartamente de hotel din Capitală, echipate cu bucătării şi băi cu jacuzzi, pentru care tarifele depăşesc 1.000 de euro pe lună.

Expaţii cu funcţii de middle şi top management din companii precum Metro, Herbalife sau Intersport, locuiesc pe termen lung in apartamente din apart-hotelurile din Capitală.

"Cei mai mulţi clienţi care locuiesc in apart-hotel sunt străini angajaţi la Nestle, Metro sau Herbalife. Toate costurile sunt suportate de companiile la care lucrează, valoarea contractelor ridicându-se la 13.000-14.000 de euro pe an", susţine Dario Zagatti, directorul general al apart-hotelului Hemingway Residence Apartments din Bucureşti, cu 24 de apartamente in regim hotelier.

Apart-hotelurie sunt complexuri de câteva apartamente, care funcţionează in regim hotelier. Spre deosebire de hotelurile clasice, apart hotelurile targetează clienţii care vor să se cazeze pe o perioadă mai mare de timp.

Clienţilor care aleg să locuiască intr-un astfel de apartament li se asigură zilnic micul dejun, curâţenie in cameră şi asistentă 24 de ore din 24.

"In general durata de şedere variază intre trei luni şi trei ani. Unii dintre clienţi stau şi cu familiile in apartamente cu două camere, insă nu pe perioade lungi de timp", spune Dario Zagatti. Pentru cel mai mare apartament din complex, chiria se ridică la 1200 de euro pe lună. La inchirierea pe termen mai lung de 25 de zile, apart-hotelul Hemingway Residence face discounturi de 25%.

Dacă marile hoteluri din Capitală, cu peste 100 de camere, sunt mereu in căutarea de noi clienţi, dat fiind faptul că durata medie a şederii este de două nopţi, proprietarii de apart-hoteluri au simţit mai puţin criza datorită prezenţei pe termen lung a clienţilor in apartamentele unităţilor.

Octavian Leca, proprietar al SS Residence, care operează trei apart-hoteluri, spune că a dezvoltat trei unităţi in vederea inchirierii apartamentelor pe termen lung, in regim hotelier. "Apartamentele sunt dotate cu băi cu jacuzzi şi bucătarii complet echipate. Investiţia intr-un astfel de apart-hotel se ridică la peste 1,6 milioane de euro". Anul trecut cifra de afaceri a companiei pe care sunt inregistrate cele trei apart-hoteluri (Tiara Invest) s-a ridicat la aproape 400.000 de lei (95.000 de euro) iar profitul la 20.606 lei(4900 euro), potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Pe piaţa de apart-hoteluri cel mai important jucător este fostul complex Centre Ville (care a fot afiliat recent la lanţul internaţional Rezidor) din Capitală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO