Ziarul de Duminică

Alte carti pe Raftul Denisei (I)

Alte carti pe Raftul Denisei (I)
20.07.2007, 20:09 24

Sarah Dunant - In compania curtezanei. Traducere de Sanda Aronescu.
Curtezane, vrajitoare, pitici, clerici corupti, artisti celebri, in inima Venetiei renascentiste aflate pe culmile maririi si decaderii. E lumea Fiammettei Bianchini, frumoasa curtezana pe care cautarea zadarnica a iubirii si fericirii o lasa cu inima franta. Si probabil ca tulburatoarea ei poveste ar fi ramas nespusa daca, subjugat de farmecul ei trist, Tizian n-ar fi pictat-o sub chipul lui Venus din Urbino. O carte despre iubire sub toate chipurile - trupeasca, senzuala, provocatoare, cinica, romantica - si totodata istoria unui tablou celebru in care cititorul o va vedea de acum pe superba Fiammetta. Romanciera, producatoare si critic literar, Sarah Dunant este una dintre autoarele britanice care se bucura de un succes rasunator atat in Europa, cat si in SUA. S-a nascut in 1950 in Londra si a studiat istoria la Newnham College, Cambridge. S-a facut cunoscuta ca actrita, iar in 1974 a devenit producatoare pentru BBC.

John Fante - Drumul spre Los Angeles. Traducere de Gabriel H. Decuble.
Primul volum al tetralogiei care il are ca protagonist pe Arturo Bandini, Drumul spre Los Angeles poate fi asezat pe acel raft de literatura universala, absolut seducator, al marilor debuturi damnate. Nascut prematur, in 1933, intr-o America a tuturor prejudecatilor, romanul a fost publicat dupa cincizeci de ani, la scurt timp de la moartea autorului, impunandu-l drept una dintre cele mai puternice si originale voci ale literaturii americane din secolul XX. Arturo Bandini are douazeci de ani si este regele crabilor din golful Los Angeles, pe care nu se sfieste sa-i decimeze la cea mai mica sfidare. Geniu autoproclamat si, in acelasi timp, aspirant terorizat de ideea posibilei sale mediocritati, el bate la poarta faimei scriitoricesti mondiale. Este un Holden Caulfield cu ambitii mai mari si lecturi mai rafinate. Cand Superman de banda desenata, cand supraom nietzschean, Bandini lucreaza intr-o fabrica de conserve, vorbeste ca un literat de mare clasa, citeste filozofi absconsi, se indragosteste de mirosuri sau de bete de chibrit lasate in urma de femei frumoase si, cel mai important, viseaza sa schimbe fata lumii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO