Ziarul de Duminică

Bestselleruri în colecţia Premium/ de Ziarul de duminică

Bestselleruri în colecţia Premium/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

16.03.2012, 00:05 148

Editura Litera are de doi ani o colecţie importantă, Premium, în care au apărut aproape douăzeci de titluri, majoritatea roamane de mare succes, bestselleruri îndată după apariţie. Dintre titlurile recente prezentăm două în acest număr al "Ziarului de duminică".

Tatiana de Rosnay - Vieţi secrete. Traducere din limba engleză de Monica Dinu. Tatiana de Rosnay este scriitoarea franceză cea mai citită în lume în acest moment. Unii nu se sfiesc să afirme că este deja un fenomen în literatura contemporană. Scrie la fel de bine în franceză (limba tatălui ei), cât şi în engleză (limba mamei). A publicat opt romane în franceză şi două în engleză, toate bucurându-se de succes. Dintre acestea, două au apărut şi în româneşte, cel de faţă şi "Se numea Sarah", publicat la aceeaşi editură, anul trecut. Tatiana de Rosnay a fost ziarist şi ştie să construiască poveşti care să satisfacă curiozitatea cititorului. Romanul Vieţi secrete face parte dintre romanele scrise în engleză. Este povestea unei familii moderne şi a legăturilor invizibile care o ţin unită. Antoine Rey i-a pregătit surpriza perfectă pentru aniversarea surorii lui, Melanie: o revenire pe insula Noirmoutier, locul unde familia lor petrecuse multe zile de vacanţă fericite la malul mării. Dar frumuseţea sălbatică a locului nu atrage după sine numai amintiri plăcute, iar Melanie îşi aminteşte brusc ceva neaşteptat şi tulburător despre ultima vară petrecută acolo. Prins în avalanşa de evenimente provocată de scoaterea la lumină a unui secret de familie şocant, ascuns mai bine de trei decenii, Antoine se confruntă în acelaşi timp cu trecutul, dar şi cu relaţia problematică pe care o are în prezent cu propriii copii, şi trebuie să găsească răspuns unei întrebări chinuitoare: cât de bine îşi cunoaşte, de fapt, mama, copiii, chiar şi pe sine? Având sentimentul eşecului pe toate planurile - ca fiu, ca soţ, ca frate şi ca tată - Antoine Rey va afla adevărul despre familia sa şi despre sine în cel mai dificil mod.

Abraham Verghese - Să tai în piatră vie. Traducere din limba engleză de Adriana Bădescu. Născut în 1955 în Etiopia, din părinţi indieni, Abraham Verghese a studiat şi a practicat medicina. Acesta este primul său roman, tipărit în 2009, aflat pe lista de bestselleruri a New York Times şi a apărut deja în 25 de ţări. Este povestea tristă a unei trădări. Shiva şi Marion, gemeni identici, vin pe lume din relaţia secretă a unei călugăriţe indiene cu un chirurg englez, într-un spital al unei misiuni din Etiopia. Rămaşi orfani de mamă în ziua în care se nasc şi părăsiţi de tată în aceeaşi zi, cei doi copii împărtăşesc o legătură supranaturală şi aceeaşi pasiune pentru medicină şi se maturizează pe fondul tulburărilor politice care zguduie Etiopia în anii 1960-1970. Dragostea pentru Genet, fiica doicii lor, şi implicarea acesteia în lupta pentru eliberarea Eritreei îi despart în cele din urmă, iar Marion este nevoit să fugă în America. Destinul îi readuce împreună în împrejurări dramatice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO