Ziarul de Duminică

Brasileira, punte peste Ocean/ de Ziarul de duminică

Brasileira, punte peste Ocean/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

04.02.2016, 23:45 42

La sfârşitul lunii ianuarie a apărut numărul 85 al Revista Brasileira, revista Academiei Braziliene de Litere. Întemeiată în anul 1855 de Francisco de Paula Meneses sub denumirea de Revista BrasileiraJornal de Literatura, Teatros e Indústria, revista a cunoscut o istorie tumultuoasă, cu mai multe faze de apariţie corespunzînd directoratului diferitor personalităţi ilustre ale culturii braziliene. Condusă din anul 2012 de excepţionalul scriitor Marco Lucchesi, un mare prieten al culturii române, şi deschisă nu numai celor mai importanţi intelectuali brazilieni, ci şi unor colaborări substanţiale din străinătate, revista este socotită în momentul de faţă una dintre cele mai prestigioase publicaţii din America Latină.

Numărul 85 al revistei propune în cele 273 de pagini ale sale o selecţie cuprinzătoare de eseuri, interviuri, povestiri, poeme şi traduceri. Partea cea mai interesantă este în mod indiscutabil secţiunea dedicată eseului, în care sunt găzduite texte aparţinându-le marilor filosofi italieni Gianni Vattimo («Hermeneutica critică a globalizării») şi Remo Bodei («Viaţa sălbatică»), precum şi un articol al filosofului român Ciprian Vălcan consacrat gândirii lui Valéry.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO