Ziarul de Duminică

Cărţi practice (I)/ de Ziarul de duminică

Cărţi practice (I)/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

16.09.2011, 00:03 72

Puţine colecţii îşi justifică atât de bine tiltul pe cât cea care se cheamă "Cărţi practice", care apare de câţiva ani la Editura Paralela 45 şi în care au fost publicate vreo 80 de titluri. Îngrijitorul ei, Constantin Dumitru, are cu ce se mândri. Nu cred să existe vreo carte semnată de vreun autor român, toate sunt traduceri, majoritatea au apărut peste Ocean, dar absolut toate sunt utile într-o direcţie sau alta. Afli informaţii, sfaturi şi poveşti despre diete, vise, plante, boli, vitamine, menopauză, orgasmul perfect, jocurile sexuale, astrologie, ceaiuri vindecătoare, uleiuri esenţiale, motociclete, metabolism, toxine, cum s-o zăpăceşti în pat, ghicitul în cărţi şi câte şi mai câte. Prezentăm cititorilor Ziarului de duminică, în două numere succesive, utlimele titluri ale colecţiei.

Matthew Jukes - Cartea vinurilor. Schimbă-ţi felul în care gândeşti despre vin!Cu un capitol scris special pentru ediţia în limba română. Traducere de Carmen Chriculescu. Matthew Jukes este autorul celui mai bine vândut ghid de vinuri din Marea Britanie, The Wine List. Opt milioane de oameni îi citesc săptămânal rubrica din Daily Mail. Comercianţii de vinuri l-au votat drept cel mai important scriitor tematic, iar Sunday Telegraph îl numeşte "Vocea vinului".Fie că eşti începător, fie că eşti expert într-ale vinurilor, Matthew Jukes îţi va schimba modul în care bei vinul.
Scrisă în stilul său inimitabil, Cartea vinurilor este mărturia înţelepciunii privind vinurile, pe care Matthew Jukes a acumulat-o prin eforturi susţinute pentru a îmbogăţi cunoştinţele tale şi a face să sporească setea ta de a descoperi noi vinuri. El nu numai că trece în revistă lucrurile elementare: soiurile de struguri, cum este făcut vinul, vinurile din recolte deosebite sau cum se degustă vinul, dar, pentru ca tu să nu laşi vreodată din mână sticla aceea specială de Pinot, îţi spune şi cu ce vinuri merg anumite mâncăruri, astfel încât fiecare fel de mâncare să aibă perechea sa perfectă de vin.

David Kessler - Riscurile mâncatului în exces. De ce mâncăm mai mult decât este nevoie şi cum putem preveni acest lucru. Traducere din limba engleză de Aurelia-Irina Ţiţ. Cei mai multi dintre noi nu stiu ce inseamna sa cazi sub vraja mancarii - cand pornesti de la o felie si ajungi sa mananci jumatate de pizza sau cand de la un pumn de chipsuri constati ca ai golit jumatate de punga. Dar e mai greu de inteles de ce nu putem sa ne oprim din mancat chiar si atunci cand stim ca nu ne face bine. Cand am vrea din toata inima sa spumen nu, de ce continuam sa intindem mana dupa mancare?

Autorul descifreaza codul mancatului in exces, explicand felul in care corpul si mintea noastra se schimba atunci cand consumam alimente care contin zahar, grasimi si sare. Producatorii din industria alimentara creeaza produse prin manipularea acestor ingrediente in asa maniera incat sa ne stimuleze apetitul, punand in miscare un ciclu al dorintei si al consumului care are drept consecinta o natiune de supermancaciosi.

Pentru milioanele de oameni care lupta cu greutatea sau pur si simplu nu reusesc sa inteleaga de ce nu se pot opri de la consumarea unor alimente favorite, investigatiile de pionierat ale autorului ofera noi lamuriri si instrumente utile care sa ne ajute sa gasim o solutie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO