Ziarul de Duminică

Chopin şi Schumann, sub degetele Luizei Borac

Chopin şi Schumann, sub degetele Luizei Borac

Autor: Ziarul de Duminica

27.09.2010, 17:02 43

Duminică, 3 octombrie, începând cu ora 17.00, în Sala Scoarţelordin Palatul Mogoşoaia, vor răsuna lucrările a doi mari muzicieni,de la a căror naştere se împlinesc 200 de ani: Frederic Chopin şiRobert Schumann. Ei vor fi descifraţi şi tălmăciţi cu ajutorulclapelor pianului de către artista Luiza Borac. Un puternic punctde atracţie îl va reprezenta interpretarea în primă audiţieromânească a unei piese schumanniene recent descoperite - "Ahnung",Luiza Borac fiind prima interpretă după Clara Schumann care seapropie de această lucrare.


Stabilită în Germania, pianista Luiza Borac are o carierăextraordinară: concerte şi recitaluri în marile săli europene şiamericane, apariţii discografice la case de prestigiu, numeroasedistincţii.
Evenimentul se desfăşoară în cadrul stagiunii "Muzica la PalateleBrâncoveneşti", ediţa a II a.
Pentru concertele de la Palatul Mogoşoaia, organizate de CentrulCultural Palatele Brâncoveneşti, opţional, se va asigura transportde la Piaţa Chibrit, staţia de metrou 1 Mai, preţul unei călătoriidus-întors fiind de 6 lei. Microbuzele spre Palatul Mogoşoaia vorpleca la ora 16.00.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO