Ziarul de Duminică

COLECTII / Pentru tine, o colectiedespre si pentru femei

COLECTII / Pentru tine, o colectiedespre si pentru femei
26.03.2009, 15:23 46

 
Aparuta in mai 2008, colectia Pentru tine a Editurii RAO cuprinde deja noua romane scrise de autoare bine cunoscute si premiate, printre care Daniele Sallenave, Sophie Dahl si Lan Samantha Chang. Sunt povesti ce vorbesc despre familiarul inselator, despre transformari care lasa urme peste noapte si despre nopti care dau insemnatate unei vieti intregi.
Au aparut pana recent:Dragostea si alte lucruri imposibile, de Ayelet Waldman; Insula, de Victoria Hislop; Mostenire, de Lan Samantha Chang; La fraga, de Daniele Sallenave;In jocul celor mari, de Sophie Dahl; Floare-de-Zapada si evantaiul secret. Iata si ultimele trei romane, aparute simultan, in urma cu cateva saptamani.
 
 
Anne Fine - Cenusa unei iubiri. Tilly si Geoffrey se intalnesc intamplator pe plaja, apoi se revad dupa cativa ani la o petrecere. Dupa un divort elegant, Tilly se indragosteste de Geoffrey, coplesita de felul in care o rasfata acesta. La randul sau, Geoffrey este divortat de ani buni, insa are nu numai o fosta sotie plina de resentimente, ci si doi copii, care apar pe neasteptate in viata lui Tilly. Cei doi traiesc impreuna, dar viata lui Tilly (inginer pe o platforma petroliera din Marea Nordului) va deveni un cosmar. Dupa multi ani si dupa ce copiii au crescut, Tilly intelege ca a ratat si face in asa fel incat Geoffrey sa dispara. Pentru totdeauna.
Traducere deAlina Toderica. Este cel de-al saselea roman pentru adulti scris de Anne Fine (a publicat peste 40 de carti, traduse in 25 de limbi). Twentieth-Century Fox a ecranizat cartea ei Madame Doubtfire sub titlul Doamna Doubtfire, taticul nostru trasnit, cu Robin Williams in rolul principal. Cea de fata este o carte despre relatiile de iubire contemporane, scrisa intr-un stil concis, care merge drept la inima.
 
Heather Skyler - Varsta perfecta. La doar cincisprezece ani, Helen este angajata la piscina hotelului Dunes din Las Vegas, pe post de salvamar. Trebuie sa salveze vieti, insa propria existenta o surprinde nepregatita cand barbatii, mai tineri sau mai batrani, incep sa-i acorde atentie. Si mama ei, Kathy, se trezeste brusc intr-o situatie la fel de incerta: copiii cresc, casnicia ei reusita este poate prea stabila, iar zilele toropite ale verii o lasa complet dezorientata, drept care se angajeaza intr-un adulter despre care afla si fiica cea mare, in buna masura neglijata. Dar exact cand se pregateste sa se desparta de sotul ei, amantul are un infarct fatal.
Traducere de Marilena Dumitrescu.Heather Skyler este redactor-sef la Beloit Fiction Journal, iar aceasta e prima ei carte. 
 
Linda Newberry -Fata salbatica. Un roman despre dragoste, arta, sinucidere si incest, scris de o autoare a peste 30 de carti. Povestea e plasata in Anglia secolului al XIX-lea: un tanar artist, nevoit sa renunte la Scoala de Arte Plastice  din Londra, se angajeaza ca pictor si profesor in casa unui vaduv, pentru a se ocupa de educatia celor doua fete ale acestuia. Aici descopera o seama de secrete, intre care unele cumplite: tatal, un proprietar de pamanturi foarte bogat, si-a agresat fiica, i-a facut un copil, dar despre acestea nu trebuie sa se vorbeasca, iar copilul este crescut departe de mosie, de o fosta guvernanta. Romanul are o intrga aproape politista si se citeste usor. Traducere de Dan Olaru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO