Ziarul de Duminică

Concerte de muzică sacră în Biserici Evanghelice din Ţara Bârsei/ de Ziarul de duminică

Concerte de muzică sacră în Biserici Evanghelice din Ţara Bârsei/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

08.07.2011, 00:00 85

Bisericile Evanghelice din Bartolomeu, Ghimbav, Hărman, Râşnovşi Prejmer organizează cea de-a II-a ediţie a festivalului "MusicaBarcensis", ce se va desfăşura în perioada 1 iulie-28 august 2011.După modelul festivalurilor regionale ce se bucură de succes înEuropa occidentală, seria de concerte "Musica Barcensis" doreşte săpropună şi în Ţara Bârsei o astfel de manifestare. Ediţia a II-a aacestui festival are în vedere marcarea anului jubiliar 2011, cândse împlinesc 800 de ani de la atestarea documentară (1211) a ŢăriiBârsei. Concertele se vor desfăşura în cele cinci BisericiEvanghelice mai sus amintite, în fiecare sfârşit de săptămână, şivor prezenta programe ce vor include muzică de orgă,vocal-instrumentală şi camerală.

În lunile iulie şi august, muzicieni braşoveni, precum şiinvitaţi din ţară şi străinătate, vor susţine un număr total de 21de concerte la care sunt aşteptaţi atât braşovenii cât şi turiştiice se vor găsi în această perioadă în Ţara Bârsei.

PROGRAMUL LUNII IULIE

Biserica Evanghelică Bartolomeu (Str. Lungă nr.253,Braşov):

03 iulie, ora 18:00 - Corul ASTRA (Braşov), dirijor: IoanOarcea

10 iulie, ora 18:00 - Quartetto Brassovia

17 iulie, ora 18:00 - Orgă şi vioară, Paul şi Elena Cristian(Braşov)

24 iulie, ora 18:00 - Concert de orgă, Paul Cristian

31 iulie, ora 18:00 - Orgă / clavecin, Cipriana Smărăndescu(Italia)

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO