Ziarul de Duminică

Conştiinţa de dincolo de moarte/ de Ziarul de duminică

Conştiinţa de dincolo de moarte/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

09.11.2012, 00:03 118

Antoine Alameda

7 păcate ale vieţii de familie

Editura Trei

Traducere din limba franceză de Nicolae Baltă. Cum se face ca, dintr-odata, copilul silitor incepe sa ia numai note proaste la scoala? De ce bebelusul refuza brusc sa mai manance? In ce fel agresivitatea exploziva devine ratiunea de a fi pentru unele cupluri? De ce partenerii se despart surprinzator dupa ce copilul lor pleaca la facultate ? Refuzand sa identifice sursa problemelor strict la nivel individual, psihiatrul francez Antoine Alaméda ne indeamna sa privim cu mai multa atentie catre relatiile problematice stabilite in interiorul unui camin.

Toate aceste raporturi disfunctionale sunt puse sub semnul a sapte "pacate" familiale, abordate interdisciplinar (istorie, antropologie, stiinta sistemelor). Fara sa aiba conotatii morale sau religioase, aceste "pacate" se refera la: esecuri scolare, simptome psihosomatice, violenta, despartiri, incest, bani si doliu. Plecand de la cazuri rezolvate in cabinet, autorul ajuta familiile sa reinvete cum sa-si foloseasca resursele paralizate din pricina culpabilizarii sau a rusinii.

Chris Carter

Ştiinţa şi experienţele în pragul morţii

Există conştiinţă dincolo de moartea corpului fizic?

Lifestyle Publishing

Traducere din engleză de Iustina Cojocaru. "Cea mai bună carte despre experienţele în pragul morţii din ultimii ani. Conţine informaţiile necesare pentru înţelegerea acestui fenomen." - Bruce Greyson, M.D. Profesor de psihiatrie şi ştiinţe neurocomportamentale, Universitatea Virginia. Cu mult mai veche decât orice formă organizată de religie, credinţa în viaţa dincolo de moarte este fundamentală pentru experienţa umană şi merge departe în trecutul omenirii, cel puţin până la omul de Neanderthal. Totuşi, la jumătatea secolului al XIX-lea, în efervescenţa generată de progresul ştiinţei, mulţi au început să pună la îndoială existenţa vieţii dincolo de moarte, atraşi de doctrina materialistă. Acum, înarmat cu suficiente dovezi ştiinţifice, Chris Carter pune sub semnul întrebării argumentele materialiste care contestă supravieţuirea conştiinţei dincolo de moartea fizică şi ne demonstrează cum experienţele în pragul morţii (EPM) pot, într-adevăr, să ne ofere o primă modalitate de înţelegere a vieţii ce ne aşteaptă dincolo de lumea noastră.
Apelând la dovezi furnizate de studii ştiinţifice, mecanica cuantică şi cercetări consacrate conştiinţei, autorul ne arată de ce conştiinţa nu depinde de existenţa creierului şi poate supravieţui morţii corpului nostru fizic.
Chris Cartera absolvit la Universitatea Oxford. A mai scris Parapsychology şi The Skeptics.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO