Ziarul de Duminică

CULTURE CLUBBING / Sfanta treime a petrecerilor perfecte

CULTURE CLUBBING / Sfanta treime a petrecerilor perfecte
14.04.2009, 14:40 27

 
Primul avantaj, cand vorbesti intr-o rubrica de Clubbing despre George Vintila, e ca nu trebuie sa-l prezinti. Lumea chiar stie cine este. Pornit in media fara complexul fratelui mai mic (desi Marius Vintila era deja un nume), George are lipite mai multe etichete pe care, intr-o anumita masura, chiar el le-a introdus in Romania. Pe noi ne intreseaza doar una: e MC.
Recunoaste deschis ca pentru o petrecere perfecta Tatal, Fiul si Sfantul Duh sunt: Bautura, DJ-ul si MC-ul. Altfel spus gazul pe care il torni pe foc e bautura, iar elementul inflamabil e muzica pusa de DJ. Dar ca focul sa arda bine are nevoie de aer. Iar George Vintila are plamanii de care e nevoie. Ce mai recunoaste la o tigare pe hol? Ca cere mai multi bani la petrecerile care nu par pe gustul lui, dar se implica profesional complet odata ce a semnat contractul, ca a avut modele pe care le-a urmat si ca ele sunt mai ales din Anglia, unde a stat cativa ani. Apropos, e singurul MC pe care l-am auzit vorbind fluent in engleza, fara accent exagerat, cum se intampla sa auzi mai ales de la prezentatorii care sunt chiar varza in English si spera sa deruteze mestecand toate cuvintele.
Vintila nu tipa, "da" corect in microfon, nu invita la dans cu fraze defuncte gen: "Haideti sa umplem ringul", etc... si nu vorbeste peste vocea din melodie. Elementara regula, uitata de tot felul de MC de cartier. Sau niciodata stiuta. Adesea vocea lui adauga valoare pieselor mixate de DJ, fie el Raoul Russu sau chiar Sasha. Cine poate sa uite fraza "Let's sincronise our hearts with the beats of Sasha!"?? Ce petrecere monstru a urmat!
Deja ati inteles ca MC-ul nu trebuie sa fie un isteric care sa faca melodiile de dans un fond ininteligibil pe care se etaleaza orgoliul, "muschii lui". Data viitoare cand intalniti un specimen de MC zgomotos-tampitel-si-prea-insistent, e OK sa-l fluierati si sa-l trimiteti acasa. Cu orice alegere de cuvinte. Credeti-ma, "comiteti" un act de cultura eliminand un astfel de specimen. Sunt 100% de acord cu George ca MC-ul poate sa distruga o petrecere. Sa o "tranteasca"... asa cum spunem noi.
O sa va mai "dau din casa" o poveste teribil de amuzanta. La o petrecere unde cantau mai multe trupe, in aer liber, George pleaca printre rockerii care, total indiferenti la farmecele trupei Class, asteptau asezati turceste sa intre Timpuri Noi. Isi facea numarul la microfon fara sa insiste, urmat de doi bodyguarzi care intelegeau din textele lui ca are nevoie de o mana de ajutor de la public si ca vrea ca toata lumea sa se simta bine, eventual sa si danseze. Asa ca cei doi, vazand ca protectia lui Vintila nu e o problema s-au apucat sa ridice rockerii letargici la dans cu forta: "Ce faci, bai, stai pe jos? N-auzi ce zice omul asta la microfon? Distreaza-te!"
 
                  
                  
                  
 
 
 
 
         

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO