Ziarul de Duminică

CULTURE CLUBBING / Unde e petrecerea?

CULTURE CLUBBING / Unde e petrecerea?
04.02.2009, 15:23 307

Prima greseala a majoritatii patronilor e sa creada ca muzica la moda in Bucuresti este house-ul. Sunt prea multe cluburi in care predomina "minimal-ul" ca sa aiba toate oameni in sala. Mai grav, sunt prea multe cluburi de house care nu au DJ suficient de buni. Daca ar trebui sa recomand un club de acest gen, atunci Kristal-ul ar fi singurul. Desi au un sunet fenomenal, dar prost amplasat; desi mocheta e plina de guma de mestecat si toaletele sunt un dezastru. Si de ce il recomand? Pentru ca toaletele si mocheta nu sunt motive de mers in club. In schimb, Kristal a adus atatia DJ senzationali incat chiar nu stiu cine s-a dus la toaleta, chiar si cinci minute. Poate la warm-up... DJ-ii invitati sunt si motivul pentru care Kristal e cotat al 28-lea in topul mondial al cluburilor. O mentiune pentru Studio Martin se poate face. Macar pentru mixer-ul ala Alan&Heat pe care a fost o placere sa mixez. In ambele cluburi sunetul e bun in jumatatea din fata a ringului. In Kristal orice suma cheltuita pentru un separeu de pe margine inseamna bani aruncati. Sau inseamna ca nu sunteti acolo pentru muzica. Am mixat in ambele cluburi si pot spune cu mana pe inima ca in fata DJ-ului se aude chiar mai spectaculos decat la pupitru, intre monitoare...
Dar nici Kristal-ul si nici Martin nu merita titlul de "Culture Club" decat la ocazii. In aceeasi situatie e Fabrica. Cand au evenimente, e foarte misto. Cand nu, nu.
Unora chiar le place jazz-ul. Altii doar mimeaza inteligenta. Pentru ambele categorii, Art Jazz Club si Green Hours. Cum cel din urma se tot desfiinteaza... nu strica sa dati un telefon inainte.
Pentru adevaratii "party-animals" insa... sunt patru nume importante: Ota – intruchiparea underground-ului; Spice; El Grande Comandante si Deja Vu. Singurul minus al acestor cluburi este tehnica DJ-ilor. Care tinde la 0. Destul de amuzant, dar asta nu deranjeaza pe nimeni, atata vreme cat muzica selectata contine minimum de gunoi. Pana la urma gunoiul, oricat de frumos ar fi mixat, miroase la fel.
                                     
raduco@profm.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO