Ziarul de Duminică

Cum funcţionează frumuseţea/ de Ziarul de duminică

Cum funcţionează frumuseţea/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

22.08.2013, 23:54 47

Dr. Michael F. Roizen, dr. Mehmet C. Oz

TU

Să fii frumos!

Ghid de funcţionare pentru frumuseţe interioară şi exterioară

Editura Curtea veche

Mai contribuie la scrierea cărţii Ted Spiker, Carig Wynett, Liza Oz, dr. Arthur W. Perry. Ilustraţii de Gary Hallgren. Traducere din limba engleză de Angela Nednarovschi Ilie, Ana-Maria Oglindă. Frumuseţea şi sănătatea sunt unul şi acelaşi lucru. Uită de toate balivernele despre cum frumuseţea n-ar fi decât o realitate superficială şi neimportantă. Înainte să fi existat aparate RMN, mintea umană putea să scaneze pe loc potenţialul de partener, de inamic sau de lider al interlocutorilor. Deloc surprinzător, persoanele atractive se presupune că ar fi mai deştepte şi mai interesante decât cele neatractive, chiar dacă realitatea uneori pare să indice altceva. De fapt, cercetările arată că persoanele mai atractive sunt considerate a fi mai comunicative, mai simpatice, mai amuzante decât ceilalţi. Frumuseţea exterioară are legătură cu personalitatea, comportamentul şi chiar cu unele dintre cele mai profunde emoţii pe care le exprimăm.

Deşi există anumiţi factori biologici şi sociali care se răsfrâng direct asupra frumuseţii, a fi considerat frumos de către alţii conduce la un soi de profeţie care se autoîndeplineşte şi care întăreşte anumite comportamente. Şi ghici ce? Toată această discuţie despre frumuseţe aduce numai veşti bune, dintre care cea mai importantă ar fi aceea că absolut oricine este frumos (chiar dacă uneori frumuseţea zace ascunsă înlăuntru). Cum poţi fi sigur de asta? Simplu. Acceptând realitatea că moşteneşti frumuseţea pe care au avut-o strămoşii tăi, fiindcă atunci când au căutat parteneri alături de care să aibă urmaşi, frumuseţea a fost principalul criteriu de selecţie. Tot ceea ce trebuie să faci este să scoti la iveală si să le arăţi si celorlalţi această frumuseţe. Cei mai importanţi indicatori de frumuseţe sunt cei care pot fi îmbunătăţiţi. În Tu: Să fii frumos! îţi vom arăta cum funcţionează mecanismele frumuseţii biologice şi îţi vom spune ce poţi face pentru a arăta, a te simţi şi a fi exact cum îţi doreşti. Cum? Vom diseca tot ceea ce ţine de frumuseţe, astfel încât să înţelegi mai bine cum te privesc ceilalţi şi cum priveşti tu lumea din jur.

 

Ceaiuri medicinale şi remedii naturale pentru a trata cu delicateţe afecţiuni mărunte

Editura Litera

Traducere din italiană de Marina Loghin. Ceaiuri, infuzii şi decocturi pentru tulburări de somn, pentru anxietate şi nervozitate, pentru căile respiratorii, biliare şi urinare, pentru digestie şi metabolism, pentru inimă şi circulaţia sangvină şi limfatică, pentru aparatul uro-genital, pentru probleme ale pielii, părului, ochilor, oaselor, muşchilorşi articulaţiilor. Pomezi şi loţiuni, uleiuri esenţiale şi remedii naturale – totul despre tratarea cu plante! O carte nu numai utilă, dar şi foarte frumoasă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO