Ziarul de Duminică

Dracula – adevărul din spatele legendei/ de Ziarul de duminică

Dracula – adevărul din spatele legendei/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

09.11.2012, 00:04 309

Heiko Haumann

Dracula

Viaţa şi legenda

Editura All

Traducere din limba germană şi note de Doina Fischbach. Vlad Dracula a murit in anul 1477. Însă Dracula continuă să traiască. Nicio altă personalitate istorică nu a aruncat o umbră atât de lungă şi de sumbră în fanteziile oamenilor. Figura domnitorului din Carpaţi mistificată de literatură si de cinematografie se poate să-i mai sperie si astăzi pe unii. In schimb, despre personajul istoric se cunosc adesea foarte putine lucruri. In cartea de faţă, deopotrivă captivantă si informativă, Heiko Haumann oferă unele explicaţii în privinţa contextelor istorice din care s-a născut Dracula, clarifică fenomenul vampirismului şi descifrează nenumaratele mituri ţesute in jurul strămoşului tuturor vampirilor.

Christian Hartmann

Operaţiunea Barbarossa

Războiul german din Răsărit

1941-1945

Editura All

Traducere din limba germană de Dragoş Dinulescu. Puţine războaie s-au arătat într-atât de sângeroase şi pline de urmări ca acela purtat din 1941 până în 1945 între Reich-ul german şi Uniunea Sovietică. Pe parcursul lui s-a produs şi căderea Germaniei naţional-socialiste. În tot acest timp trupele ei au comis cele mai mari abuzuri. În schimb, Uniunea Sovietică a ajuns o putere mondială, în urma acestui război. Cu o scriitură antrenantă şi bazându-se pe cercetări istorice dintre cele mai recente, relatarea autorului german prezintă Operaţiunea Barbarossa atât din perspectiva germană, cât şi din cea sovietică.

Doctor în filosofie, Christian Hartmann este cercetător ştiinţific în cadrul Institutului de Istorie Contemporană din München, coordonator al proiectului Wehrmacht in der ND-Diktatur/Wehrmachtul în cadrul dictaturii naţional-socialiste şi conferenţiar universitar la Academia Militară din München.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO