Ziarul de Duminică

Fantasy cu un hoţ vrăjitor/ Ziarul de duminică

Fantasy cu un hoţ vrăjitor/ Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

14.11.2013, 23:52 114

Sarah Prineas – Hoţul vrăjitor, cartea întâi, cartea a doua, traducere din limba engleză de Iulian Nicolae, Editura RAO

Autoarea locuieste in Iowa City si lucreaza la Universitatea Statului Iowa, fiind coordonatorul programului de burse. A studiat limba engleza si preda seminarii de literatura fantasy si science fiction. Este casatorita cu fizicianul John Prineas si este mare colectionara de dragoni de jucarie. Hotul Vrajitor este prima ei carte pentru copii, a fost publicată în 2008; în 2009 – cartea a doua; în 2010 – cartea a treia.

Între timp, Sarah Prineas a mai publicat povestiri pentru adulţi.

Conn ar fi trebuit să moară pe loc în ziua în care i-a furat unui vrăjitor locus magicalicus, piatra pentru concentrarea magiei şi formularea de vrăji. Dar, dintr-un motiv necunoscut, asta nu s-a întâmplat. Vrăjitorul Newery e de acord să-l ia pe Conn drept ucenic, cu condiţia ca băiatul să-şi găsească şi el o piatră locus în decurs de o lună. Dar, ocupat cu lecţiile de magie şi cu ajutorul oferit lui Newery ca să afle cine fură magia oraşului Wellmet, Conn are destul de puţin timp să caute piatra.

Primul volum al seriei a apărut în româneşte în noiembruie anul trecut. Al doilea volum, la începutul verii acestui an.

Editorii explică: „Conn e doar un ucenic de vrăjitor, dar până şi el ştie că e periculos să te joci cu focul… în special în preajma magiei. Nevery, maestrul lui, îl avertizează că acţiunile sale ar putea avea consecinţe grave. Dar, pe lângă asta, mai au şi o problemă mai gravă de rezolvat. Răul se extinde în Wellmet, un rău care nu e omenesc. Conn este atras de murmurele pe care le aude de fiecare dată când declanşează o explozie, cineva încearcă să-i vorbească, să-l avertizeze. Pentru că niciun vrăjitor nu-l ascultă, Conn decide să acţioneze de unul singur. Căutările lui îl aduc faţă în faţă cu un puternic rege-vrăjitor şi cu o trădare dincolo chiar de imaginaţia sa bogată.”

O serie excelentă pentru copii amatori de poveşti cu aventuri şi vrăjitori, un roman plin de acţiuni palpitante, imaginaţie şi fel şi fel de învăţături.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO