Ziarul de Duminică

Femeia ţintă se întâlneşte cu cei zece amanţi la Sibiu

Femeia ţintă se întâlneşte cu cei zece amanţi la Sibiu

Autor: Ziarul de Duminica

23.02.2011, 14:03 55

Mărţişorul aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" dinSibiu un spectacol unic în repertoriul instituţiei sibiene: "Femeiaţintă şi cei zece amanţi", după Matei Vişniec. Reprezentaţia vaavea loc marţi, 1 martie, ora 19.00, fiind reluată la cerereapublicului după mai bine de un an.

Coproducţie a Teatrului Naţional din Sibiu şi Théâtre de laLicorne (Franţa), "Femeia ţintă şi cei zece amanţi" a avut premierape 29 mai 2009, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru dela Sibiu şi a fost prezentată mai apoi în cadrul Bienalei Lille3000 din Franţa. Spectacolul regizat de Claire Dancoisne,directorul Teatrului de la Licrone, prezintă un univers fascinantşi plin de originalitate. Multitudinea formelor alese poartăspectatorul într-o lume unde teatrul clasic, commedia dell'arte şielementele de circ se îmbină perfect. Spectacolul propune un teatruîn care actorii, artiştii plastici şi muzicienii sondează limiteleimaginaţiei, iar unicitatea elementelor vizuale şi bizareriamăştilor reprezintă o manieră de exploatare a limbajului teatralclasic al trupului, al hârtiei, metalului, culorilor sau sunetului.Acestă formă de teatru, nonrealist şi deseori poetic, explorează şise foloseşte de arta teatrală contemporană, arta plastică şiteatrul de păpuşi.

Demersul artistic al regizoarei are ca suport un text după MateiVişniec în care autorul se întoarce la conotaţiile poetice aleabsurdului şi grotescului. Cei trei actori ai teatrului - DianaFufezan, Cristina Ragos, Ciprian Scurtea - execută roluri multiple,dificile, dar în acelaşi timp impresionante prin precizie şi prinoriginalitatea formulei. Scenografia Liei Manţoc şi muzica luiVasile Şirli subliniază accentele grave ale acestei parodii cu umornegru. Spectacolul are o durată de 50 de minute, iar biletele aufost puse în vânzare la agenţia teatrală din Sibiu şi online pebilete.sibfest.ro. Preţul unui bilet este de 10 lei, respectiv 5lei cu reducere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO