Ziarul de Duminică

Festivalul European al Spectacolului revine/ de Diana Pârvulescu

Festivalul European al Spectacolului revine/ de Diana...

Autor: Diana Pârvulescu

05.06.2015, 00:07 109

Festivalul European al Spectacolului – Festival al Dramaturgiei Româneşti (FEST – FDR) revine, între 7 şi 13 iunie, la Timişoara, cu cea de-a doua etapă a evenimentului artistic, FEST, organizatorii pregătind spectacole în aer liber pentru iubitorii de teatru.

După ce luna aprilie a fost dedicată dramaturgiei româneşti şi Artei de a îmbătrâni (FDR), Teatrul Naţional Timişoara, organizatorul evenimentului, având susţinerea Primăriei Municipiului şi a Consiliului Local Timişoara, lansează cea de-a doua etapă – FEST.

Teatru înseamnă spectacol, aşadar FEST reia şi anul acesta secţiunea „Outdoor”. După fabulosul spectacol oferit anul trecut, festivalul propune reîntâlnirea cu zburătorii de la Grupo Puja (Spania), de data asta cu un nou show – K@OSMOS, care va putea fi urmărit în două seri (12 şi 13 iunie, în Piaţa Victoriei).

O altă surpriză este primul spectacol în aer liber având la bază un clasic al teatrului universal, multipremiatul teatru ucrainean Vosekresinnia, cu „Livada de vişini”, după Cehov (7 şi 8 iunie, în parcarea Hotelului Timişoara).

Totodată, pe 10 şi 11 iunie, spectatorii şi, evident, trecătorii prin Piaţa Victoriei sunt invitaţi la „Funambus”, un fabulos performance de teatru-circ susţinut de Unerclouds Cie.

Spectacolele „de interior” sunt la fel de diverse şi de surprinzătoare. De la teatru hip-hop la Marcel Iureş în rolul lui Moromete, de la teatru-performance la stand-up comedy şi până la „Proştii sub clar de lună”, al Naţionalului timişorean, modulul FEST declară diversitatea ca fiind cuvântul său de ordine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO