Ziarul de Duminică

Inteligenţa artificială pe câmpul de luptă/ de Ziarul de duminică

Inteligenţa artificială pe câmpul de luptă/ de Ziarul...

Autor: Ziarul de Duminica

17.09.2015, 23:46 68

Ion Epure

„Inteligenţa” artificială din câmpul de luptă integrat

Editura Militară

Una dintre problemele cu care se confruntă în prezent armatele moderne, din întreaga lume, în cadrul amplului proces de modernizare, se referă la implementarea „inteligenţei” artificiale în câmpul integrat de luptă, mai precis în fiecare componentă a sa – câmpul extraterestru, câmpul aerian, câmpul terestru, câmpul naval şi câmpul subacvatic, chiar subteran. Introducerea tehnologiilor destinate „inteligenţei” artificiale în câmpul integrat de luptă va conduce în mod cert la realizarea „sistemului de sisteme”, concept ce presupune existenţa în zona de confruntare a sistemelor specifice (de arme şi de conducere) şi interconectarea lor într-un singur macrosistem. Editat cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale.

Lucrarea de faţă se doreşte a fi o prezentare, cronologică, a introducerii „inteligenţei” artificiale pe tehnica de luptă şi, în acelaşi timp, are ca scop furnizarea informaţiilor necesa­re cunoaşterii nivelului la care s-a ajuns cu implementarea acesteia în domeniul militar şi cât de aproape sau de departe se află aceasta faţă de inteligenţa umană. Pentru a răspunde obiectivelor propuse, cartea beneficiază de experienţa pro­fesională a autorului, precum şi de o vastă bază documentaristică.

 

România militară”

Restituiri

Editura Militară

Selecţia textelor şi îngrijirea ediţiei de Alina Papoi, Adelaida-Mihaela Radu.

În preajma împlinirii a 150 de ani de la apariţia revistei România Militară, ideea cizelării şi asamblării într-un elegant şi preţios colier bibliofil a unor bijuterii publicistice atent culese din tezaurul revistei şi republicate în ultimii zece ani sub genericul Restituiri: România Militară este, cred, un gest de autentică generozitate şi onestitate profesională a două dintre membrele echipei redacţionale, Alina Papoi şi Adelaida-Mihaela Radu, truditoare cu vechi state în eşalonul întâi al dispozitivului de luptă al revistei. (Mircea Tănase)

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO