Ziarul de Duminică

La Sighet a început “Dialogul Artelor”/ de Ziarul de Duminică

La Sighet a început “Dialogul Artelor”/ de Ziarul de Duminică

La Sighet a început “Dialogul Artelor”

Autor: Ziarul de Duminica

10.02.2011, 23:39 55


Editura Valea Verde aorganizat, pe 31 ianuarie 2011, la sala Radio Sighet din SighetulMarmaţiei, prima ediţie din seria de evenimente culturale "DialogulArtelor".

Evenimentul a constat în lansareavolumului "Mituri publice, mitologii cotidiene.Polemici" semnat de catre Ovidiu Pecican,în vernisarea expoziţiei de fotografie semnată Amalia LumeiPecican, în vernisarea expoziţiei de sculptură Ion Bledea şiîntr-un moment muzical cu tânăra violonistă Raluca Michnea, care aintepretat "Balada" lui Ciprian Porumbescu.

Cartealui Ovidiu Pecican este, cum spune şi titlul, una depolemici. "Între respingeri şi puneri la punct, duelurileculturale din acest volum acoperă două decenii de viaţă şi răspundprovocărilor unei vieţi publice în care lansarea unei problematiciîn dezbaterea publică înseamnă prea adeseori scandal şi ţipete.Chemări la ordine, trageri la răspundere sau deziluzii mărturisite,ele mărturisesc dezamăgire, dar nu şi resemnare. Autorul discutădoar cu cei socotiţi parteneri demni de o abordare politicoasă şiraţională. Fiindcă, dacă argumentaţia implică un anumit nivel aldiscuţiei, la care nu toată lumea are acces, politeţea rămâne ocondiţie sine qua non a exerciţiului civic şi a respiraţieiculturale."

Expoziţia rămâne deschisă la Sighetul Marmaţieipână pe 14 februarie, intre orele 10-16.

Urmatoarea ediţie a "Dialogului Artelor" a fostanunţată pentru 28 februarie, când Editura Valea Verde, înparteneriat cu Radio Sighet, va oferi o nouă apariţie editorială -un roman semnat Doru Dăncuş.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO