Ziarul de Duminică

Luna Amară merge dinspre Vest spre Est

Luna Amară merge dinspre Vest spre Est
06.07.2010, 11:54 25

In perioada 8-10 iulie, Luna Amară devine Lună Plină. Pe 8iulie, formaţia va concerta la Satu-Mare, în cadrul FestivaluluiSamFest, pe 10 iulie la Iaşi, la MotorFest, iar între cele douaevenimente va susţine un concert la Cluj, in Irish & Music Pub,vineri, 9 iulie, de la ora 20.00. În deschidere vor cânta alte douătrupe, Fluturi pe Asfalt si BloodPrint. Preţul unui bilet este de15 lei.

Luna Amară este o formaţie de muzică rock, originară dinCluj-Napoca şi fondată în 1999 sub numele de Tanagra Noise, decătre Nick Fagadar (voce, chitară) şi Gheorghe Farcaş (chitarăbass). La scurt timp, alţi artişti au completat trupa, elementelenou-introduse fiind remarcabile, un instrument aparte, mai rarîntâlnit în muzica rock, fiind trompeta (interpretată de MihneaBlidariu).

Debutul pe scenă a avut loc în primăvara anului 2000, după care avenit schimbarea numelui în Luna Amară. Un rol important îndestinul şi succesul formaţiei îl are managerul RichardConstantinidi (Underdog Management), ce devine al şaselea membru alformaţiei.
În 2004 are loc lansarea primului album, "Asfalt". În 2005, primulchitarist al trupei, Petru Gavrilă, părăseşte proiectul şi locul îieste luat de Vali Deac. Tot în 2005, Luna Amară participă pentruprima oară la Sziget Festival din Budapesta.

2006 aduce lansarea unui nou disc de studio, "Loc lipsă" (Roton),iar 2007 marchează încheierea colaborării cu Richard Constantinidi.În acelaşi an, Luna Amară este invitată pentru a doua oară laSziget Festival, în Budapesta.

2009 vine cu o nouă modificare în componenţă: pleacă Vali Deac şivine Mihnea Andrei Ferezan. 2009 este anul lansării celui de-altreilea material de studio, "Don't Let Your Dreams Fall Asleep".Piesele "Chihlimbar" şi "Unghii de drac" staţionează mai multe lunipe locul 1 în Romtop la CityFM şi albumul primeşte recenziipozitive în Dilema Veche sau pe www.metalhead.ro.
În 2010, Luna Amară împlineşte 10 ani de activitate, 10 ani în carea avut onoarea să urce pe aceeaşi scenă cu Faith No More,Clawfinger, Incubus, Paradise Lost, Exploited, Apocalyptica, HIM,Amorphis, Klimt1918, Toy Dolls. Şi lista se îmbogăţeşte, în acestan, cu Anathema, Stone Sour, Alice In Chains şi Rammstein, trupelealături de care Luna Amară a urcat pe scena Tuborg GreenFest/Sonisphere, pe 27 iunie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO