Ziarul de Duminică

Mistere masonice, coduri secrete

Mistere masonice, coduri secrete
05.08.2010, 23:38 459

Louis-Marie Oresve
Marele secret masonic
Editura Lucman

Cartea de faţă este un ghid pentru cei aflaţi pe caleadescoperirii secretului masonic. Ea oferă repere importante pentrua le stimula acestora capacitatea de discernământ în privinţapropriei persoane, a mediului înconjurător şi a organizaţiilor -precum francmasoneria - fondate de-a lungul timpului. Traducere deMihai Constantinescu.

LaurentJoffrin
Istoria codurilor secrete
Editura Litera

Laurent Joffrin este un jurnalist francez care conduce din 2006revista "Liberation". A publicat mai multe cărţi de succes. În ceade faţă Joffrin prezintă codurile secrete prin intermediul unoristorii emblematice: cifrul lui Cezar, scrisorile Mariei Stuart,legenda măştii de fier, limba uitată a indienilor navajo, maşinacriptografică Enigma, folosită de germani în cel de-al doilearăzboi mondial etc. La sfarşitul fiecărui capitol, perseverenţacititorului este pusă la încercare printr-o enigmă criptologică.Exerciţiul nu poate fi separat de lectura cărţii. Traducere dinlimba franceză de Aurelia Ulici.

.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO