Ziarul de Duminică

Muzichii din Renaştere şi Baroc, în “Nostalgia”

Muzichii din Renaştere şi Baroc, în “Nostalgia”

Autor: Ziarul de Duminica

06.12.2010, 13:27 35

Maxim Belciug (chitară) şi Vlaicu Golcea (instrumenteelectronice) susţin marţi, 7 decembrie, ora 20.30, un concertextraordinar la Sala Studio a Teatrului Odeon din Bucureşti.
"Mari compozitori ai epocii renascentiste şi baroce, precumDomenico Scarlatti, Gaspar Sanz sau Johann Sebastian Bach, suntprezentaţi în straie noi, cu roluri de DJ, de animatori şiîmblânzitori ai sunetelor electronice. Umbre din trecut suntinvocate nostalgic de o chitară şi un cor de instrumente digitale",precizează cei doi interpreţi, care şi-au botezat concertul"Nostalgia".

Cu o discografie de peste 30 de titluri aparute in tara si pestehotare si o bogata activitate concertistica, compozitor si muziciande jazz, Vlaicu Golcea isi desfasoara activitatea muzicala si indiverse domenii ale artei sincretice : muzica de teatru, de danscontemporan, film ( lung si scurt metraj ), instalatii multimedia.Debutul in muzica de teatru l-a facut alaturi de Radu Afrim("Mansarda la Paris cu vedere spre moarte" - Teatrul NationalCluj). De atunci a mai semnat muzica la alte 30 de spectacole deteatru, iar in 2009 a primit Premiul Uniter pentru muzica deteatru. Cu Teatrul Odeon a avut pana acum patru colaborari laspectacolele: "Extrem" (regia Sorin Militaru), "joi mega.Joy", "Edoar sfarsitul lumii" si "Cata speranta" (regia Radu Afrim).

Maxim Belciug incepe studiul chitarei clasice la varsta de 10 ani,iar din 1993, dupa obtinerea licentei in Filologie in cadrulUniversitatii din Bucuresti, se dedica muzicii si chitarei,concertand adesea pe scenele provinciei si ale Bucurestilor siparticipand la diverse festivaluri internationale de chitara sau demuzica de camera.
Traseul recitalurilor sale leaga Romania de Serbia, Ungaria,Polonia, Austria, Franta, Scandinavia, Italia, etc.

In 1998, lanseaza primul CD de chitara clasica editat in Romania:"Miniaturi Eclectice".
In 2004 ii apare un nou CD, cu lucrari din Renastere. In 2005lanseaza două noi CD-uri, de data aceasta in formula de voce (MariaRaducanu) acompaniata la chitara; unul cuprinzand muzica ruseasca("Troika"), celalalt muzica spaniola ("La Tarara"). Ultima aparitiediscografica dateaza din primavara anului 2006, cand dedicapublicului un nou CD de chitara solo, intitulat"Preafrumoase".
Durata spectacolului: 1 oră. Preţ bilet: 21,20 lei,


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO