Ziarul de Duminică

Mystery & Thriller Festival

Mystery & Thriller Festival

Autor: Ziarul de Duminica

15.06.2012, 00:08 141

Romanian Crime Writers Club anunţă ediţia a douaMystery & Thriller Festival, care se va desfăşura între 18 şi 24 iunie, la Râşnov. Invitat special va fi Jim Madison Davis, preşedintele al "International Association of Crime Writers", aflat la prima sa vizită în România.

Evenimentul, care sărbătoreşte 150 de ani de roman poliţist românesc, este parte a unui program unic în peisajul literar autohton, pe care "Romanian Crime Writers Club" împreună cu Asociaţia culturală Mioritics, Publicaţiile Flacăra, Crime Scene Publishing şi Tritonic îl desfăşoară pentru promovarea literaturii mystery & thriller.

Jim Madison Davis este preşedinte al "International Association of Crime Writers", Şef al Catedrei de Creative Writing de la Universitatea din Oklahoma şi colaborator permanent al World Literature Today, unde semnează rubrica Crime Fiction. În paralel cu specializările în literatura contemporană, fiction şi literatura americana pana in 1900, Prof. Davis a urmat si cursuri de antropologie, de cinematografie si a participat la proiectul "Meta-theatre", in cadrul Universitatii George Washington, din Washington. Face parte din juriul celor mai reprezentative competitii de literatura crime fiction si este solicitat pe toate meridianele lumii sa sustina conferinte, cursuri, workshop-uri de creative writing.

Va fi o săptămână plină de evenimente, desfăşurate în centrul oraşului, în Cetatea Râşnov şi pe platforma de la poalele Cetăţii. Pasionaţii genului au pachetul complet: ultimele apariţii de carte, filme reprezentative pentru gen, savuroase întâlniri, dezbateri şi conferinţe incitante cu autori şi jurnalişti, workshop-uri şi tabără de creative writing, jocuri interactive tematice. Pe scena de la poalele Cetăţii vineri, 22 iunie, e programat concertul lui Ovidiu Scridon, iar sâmbătă, 23 iunie, are loc Marea Gală a festivalului, urmata de un concert extraordinar Mihai Mărgineanu.Programul detaliat al festivalului, pe http://www.crimefest.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO