Ziarul de Duminică

Ortodoxia şi filantropia/ de Ziarul de duminică

Ortodoxia şi filantropia/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

09.05.2013, 23:49 101

Patriarhia Română

Sectorul Social-filantropic

Faptele iubirii milostive

Lucrarea instituţiilor social-filantropice înfiinţate şi administrate de Biserica Ortodoxă Română

Editura Basilica

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, albumul „Faptele iubirii milostive. Lucrarea instituţiilor social-filantropice înfiinţate şi administrate de Biserica Ortodoxă Română“, proiect realizat de către Sectorul Social-filantropic al Patriarhiei Române, a fost publicată în contextul Anului omagial al Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor, şi cuprinde o prezentare sintetică (însoţită de fotografii reprezentative) a aşezămintelor social-filantropice acreditate, precum şi a celor aflate în curs de acreditare, înfiinţate şi administrate de Biserica Ortodoxă Română, prin cele şase mitropolii din ţară. La începutul volumului este publicată o amplă introducere cu titlul „Filantropia creştină între reperele ei istorice şi actualitate”, semnată de pr. prof. dr. Constantin Pătuleanu.

Totodată, în Cuvântul înainte al acestei lucrări, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, subliniază următoarele: „Biserica Ortodoxă încearcă să contribuie tot mai mult la alinarea suferinţei, atât prin lucrarea ei liturgică, duhovnicească şi pastorală, cât şi prin lucrarea ei filantropică şi social-medicală. Lucrarea filantropică sau caritabilă a Bisericii este urmarea lucrării filantropice, vindecătoare, sfinţitoare şi mântuitoare a Domnului nostru Iisus Hristos ca parte integrantă a proclamării Evangheliei mântuirii şi a prezenţei active a Împărăţiei lui Dumnezeu. Ca atare, filantropia socială a Bisericii nu trebuie despărţită de Liturghia eclesială, întrucât rugăciunea este izvor de iubire smerită şi jertfelnică în şi pentru comunitate. Filantropia socială a Bisericii este în primul rând o filantropie pastorală, de ajutorare şi îndrumare a omului pe calea mântuirii, a cultivării comuniunii lui cu Dumnezeu şi cu aproapele.”

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO