• Leu / EUR4.9297
  • Leu / GBP5.7419
  • Leu / USD4.6851
Ziarul de Duminică

Proiecte la Galateca/ de Ziarul de duminică

Proiecte la Galateca/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

19.02.2015, 23:44 26

Galateca este o galerie multidisciplinară de artă şi design, situată în inima Bucureştilor, în Biblioteca Centrala Universitara „Carol I“. Prima expoziţie – 6 decembrie 2012. De atunci, alte  18 expoziţii: de la benzi desenate la artă video, de la tablouri şi desene la instalatii şi happening, de la artisti contemporani români cu succes în străinătate la artisti care au făcut istorie.

Povestea Galateca se scrie în continuare.

În perioada 5 - 21 februarie – expoziţia de ceramică „Bleeding Gold”, a artistei Ioana Sisea.  Ioana justifică tema vulnerabilităţii prin prisma autoportretului: „Orice întâmplare importantă lasă o urmă pe corpul uman.Vizibile sau nu, semnele provocate de diverse interacţiuni alcătuiesc o hartă a istoriei personale. Plecând de la o serie de mulaje după torsul feminin, o parte vulnerabilă şi expusă a corpului, carcasa care protejează inima, centru al simţirii, platoşele de porţelan poartă urmele unor „răni”…” Ioana Sisea a absolvit secţia de Grafică a Universităţii de Artă Bucureşti, urmând în prezent un al doilea master de ceramică. „Ce îmi place la acest proiect este că reprezintă la o scară foarte mică ciclul vieţii” – afirma Ioana Sisea.

*

*     *

În perioada 14 februarie - 14 martie 2015, Galeria Galateca găzduieşte proiectul „Faceţi Dragoste. Nu Artă” al artistului Dan Raul Pintea. Deschisă de ziua îndrăgostiţilor şi de Dragobete, expoziţia de artă doreşte să accentueze rolul decisiv al Dragostei în tot ceea ce facem. În scopul asigurării educaţiei pentru sănătate şi alimentaţie s​​ănătoasă a populaţiei, în expoziţia publică din data de 14 februarie 2015, Dan Raul Pintea cere modificarea modificării articolului 138, alin. 5 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.

Astfel, mesajele de avertizare care vor fi difuzate sunt:

„Pentru o viaţă sănătoasă, consumaţi zilnic artă.”

„Pentru o viaţă sănătoasă, faceţi dragoste cel puţin 30 de minute în fiecare zi.”

Noua decizie de modificare a Codului de reglementare a conţinutului audiovizual prevede că  mesajele de avertizare să se difuzeze alternativ pe parcursul unei zile, la sfârşitul fiecărui clip publicitar.

Dan Raul  Pintea (n.1981) este un artist român reformat independent, ce trăieşte şi lucrează la Sibiu. Absolvent al Facultăţii de Arte Plastice, departamentul de Grafică al Universităţii de Arte şi Design, Cluj Napoca, unde şi-a susţinut şi masteratul în 2006. Dan Raul Pintea a participat la numeroase expoziţii în ţară şi internaţionale precum XIII Vila Nova de Cerveira Internaţional Biennial of Art ; Trypthycon (DE), Visual Kontakt (GER), Program Gallery (POL), Studiobruck (RO), Steambox (IRL).

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9297
Diferență: 0,2297
Ieri:
Azi: 4.6851
Diferență: -1,1228
Ieri:
Azi: 5.7419
Diferență: 0,8536
Ieri:
Azi: 5.0142
Diferență: 0,5051
Ieri: