Ziarul de Duminică

Punctum pe i de la Flooriiiiiin Iaru

Punctum pe i de la Flooriiiiiin Iaru
30.08.2010, 16:57 19

O expoziţie de fotografie a scriitorului Florin Iaru va filansată miercuri, 1 septembrie, la ora 18.30, la Librăria Engleză"Anthony Frost" (Calea Victoriei, nr. 45, Bucuresti). În cadrulvernisajului va fi lansat numărul patru al revistei de fotografie"Punctum".
Revista "Punctum" publică în fiecare număr un portofoliu al uneipersonalităţi din domeniul cultural, pasionată de fotografie.Florin Iaru este invitatul special al celei de-a patra ediţii."Mi-a plăcut întotdeauna să îi fotografiez pe prietenii mei şirealitatea din jur, nu m-a interesat neapărat să pun în cadru cevaieşit din comun", spune scriitorul în interviu. "Cele maiinteresante imagini au fost cele cu prietenii mei - MirceaCărtărescu, Traian T. Coşovei sau Mircea Nedelciu. Mergeam laCenaclul de Luni şi în atelierul pictorului Ion Dumitriu, iar euîmi luam mereu aparatul cu mine. Dacă nu aveam lumină, stăteamsprijinit într-un colţ ca să pot face poze." Expoziţia lui FlorinIaru poate fi vizitată toată luna septembrie.
Al patrulea număr al revistei "Punctum" include şi proiectul "Vamamea dintre betoane", al fotografului Bogdan Croitoru, dar şi unmaterial amplu despre istoria fotografiei româneşti, în care suntprezentate portretele realizate de Franz Duschek, fotograf alCurţii Regale, în cea de-a doua jumătate a secolului alXIX-lea.
O serie limitată de 30 de exemplare din această ediţie conţin ofotografie realizată şi semnată de Bogdan Croitoru, la preţul de 59de lei. Preţul normal al unei reviste este de 29 de lei. Revista"Punctum" se găseşte de vânzare la Librăria Engleză "AnthonyFrost", la librăriile Cărtureşti şi la magazinul de echipamentefoto F64, iar abonamentele şi comenzile online se pot face pewww.carti-cheie.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO