Ziarul de Duminică

"Atelier" 2000, ultimul bal

14.06.2000, 00:00 19



Spectacolul "Nunta insangerata" de Federico Garcia Lorca, in regia lui Bocsardi Laszlo, prezentat de Ansamblul de dansuri "HA!romszék" din Sfantu Gheorghe, a castigat Marele Premiu al celei de-a opta editii a Festivalului International de Teatru "Atelier" de la Sfantu Gheorghe, incheiata duminica seara.

Cel mai bun actor a fost desemnat Nelu Roman, pentru rolul "Harry" din spectacolul "A'MOOOR...", de Murray Schisgal, propus de Teatrul "Andrei Muresanu" din Sfantu Gheorghe, iar cea mai buna actrita a fost considerata Iolanda Dain, pentru rolul contesei de Pazmany din piesa "Job" a Teatrului National din Targu Mures.

Radu Afrim a fost ales cel mai bun regizor al festivalului, gratie aceluiasi spectacol, "Job", suma primita de el fiind de doua milioane de lei. Premiul special al juriului i-a revenit regizorului Horatiu Mihaiu, pentru reprezentatia "Steps", pusa in scena la Teatrul Ariel din Targu Mures.

Din juriul competitiei, prezidat de criticul de teatru Dumitru Solomon, au facut parte Saviana Stanescu, Biro Bela, Corneliu Dan Borcia si Doru Mares.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO