Ziarul de Duminică

Rasul lumii

Rasul lumii
21.03.2008, 18:28 49

Nu se dezminte nici Radu Paraschivescu, coordonatorul colectiei Rasul lumii de la Editura Humanitas, care aduna titluri de tot hazul. Un umor de cea mai buna calitate.

Guy Bellamy - Vacanta. Traducere de Ruxandra Ana. Andrew Marner este un mogul de presa. In aceasta calitate, o vacanta la hotelul Carlton din Cannes, in compania unei frumuseti bronzate, e un capriciu la indemana. Numai ca, in forfota de pe Croisette, isi fac aparitia si alte perechi demne de atentie. Una tocmai s-a salvat din viata in camping castigand la ruleta, cealalta isi iroseste platile compensatorii care oficializeaza trecerea in somaj gustand din placerile rezervate bogatanilor. Cele sase personaje se intalnesc intr-un spatiu al exceselor si capriciilor, iar in cele din urma ajung sa nu schimbe doar idei, ci si parteneri de viata.

Tibor Fischer - Calatorie pana la capatul camerei. Traducere de Ruxandra Ana. Oceane e un personaj contradictoriu: o femeie care ar vrea sa calatoreasca fara sa iasa din casa. Altfel spus, o ecuatie irezolvabila pentru amatorii romanului picaresc. In South London, unde isi petrece timpul in fata computerului, Oceane circula fara sa se deplaseze si cade in robia fada a experientelor indirecte. Pana intr-o zi, cand pe birou incep sa-i aterizeze scrisori de la un fost partener de viata, mort cu zece ani in urma. E momentul cand Oceane iese din carapace si angajeaza pariul creaturilor metropolitane la inceput de mileniu. Asta inseamna o goana hazlie, pe alocuri ireala, dupa senzatii, picanterii si aventuri, care o poarta din sex-cluburile din Barcelona pe campurile de lupta ale fostei Iugoslavii.

Christopher Buckley - Deranj la Casa Alba. Traducere de Ruxandra Popu. La Casa Alba se petrec lucruri stranii. De pilda, presedintele ales Thomas N. Tucker, alintat acronimic TNT, nu se poate instala fiindca predecesorul refuza sa elibereze resedinta. Ciudateniile continua insa si dupa criza inaugurarii. Relatia dintre presedinte si Prima Doamna scartaie, Primul Fiu se joaca scriind discursuri pentru felurite ocazii politice, iar Primul Hamster se ascunde acolo unde nu gandesti. Presedintele trebuie sa gestioneze un razboi de pomina cu Bermudele, in timp ce Primul Frate, sedus de o secta cum sunt cu miile in lume, se da in stamba in cel mai prost moment cu putinta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO