Ziarul de Duminică

RECOMANDARI LA TEATRU / Mr. Jazz al Europei vine la Metropolis

RECOMANDARI LA TEATRU / Mr. Jazz al Europei vine la Metropolis

1-2. European Jazz Orchestra; 3-4. Kids Magic Show

29.04.2009, 14:51 23

European Jazz Orchestra, dirijata de Peter Herbolzheimer, unul dintre cei mai apreciati dirijori din Europa, sustine un concert – eveniment pe scena Teatrului Metropolis, in data de 6 mai, la ora 19.00. Pentru iubitorii jazz-ului, numele lui Peter Herbolzheimer este binecunoscut.

Mr. Jazz al Europei s-a nascut in anul 1935 la Bucuresti si a emigrat in Germania de Vest dupa cel de-al doilea razboi mondial (1951). In 1969, infiinteaza formatia care avea sa-i aduca celebritatea, Rhythm Combination & Brass, alaturi de care initiaza un stil nou in jazz-ul secolului XX: Jazzrock. Un alt moment important in cariera celui mai important dirijor european de jazz: 1987, anul cand Peter Herbolzheimer creeaza Bundesjazzorchester, mai pe scurt, BuJazzO, un Big Band ce, in scurt timp, a devenit celebru, fiind invitat sa sustina concerte pe intregul mapamond, inclusiv in Romania. Peter Herbolzheimer a fost dirijorul BuJazzO-ului pana in anul 2006.
Numele lui Peter Herbolzheimer este sinonim cu Excelenta, reprezentand personalitatea cu cea mai mare influenta in lumea jazz-ului european.
Peter Herbolzheimer nu s-a limitat doar la postura de dirijor; el este si un apreciat compozitor si aranjor; de altfel, el a creat si a aranjat pentru big band toate piesele pe care European Jazz Orchestra urmeaza sa le interpreteze in luna mai la Bucuresti, la cele mai inalte standarde de calitate.
European Jazz Orchestra este o formatie infiintata de fundatia Swinging Europe din Danemarca, ale carei turnee se deruleaza sub patronajul Uniunii Europene de Radio (EBU) – o organizatie ce reuneste posturile publice europene de radio.
Concertul sustinut deEuropean Jazz Orchestra si dirijat de Peter Herbolzheimer, la Teatrul Metropolis, in ziua de 6 mai 2009, face parte din turneul european intreprins in perioada 18 aprilie-7 mai 2009, organizat de Radio Romania Muzical, Uniunea Europeana de Radio si Swinging Europe. Turneul European Jazz Orchestra din acest an traverseaza 9 tari europene (Danemarca, Polonia, Cehia, Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Bulgaria, Romania).
Romania este prima tara din fostul bloc comunist care este coproducator al turneului European Jazz Orchestra. In 7 mai 2009, Radio Romania va gazdui si intrunirea anuala a producatorilor de jazz afiliati EBU, iar delegatii vor participa la concertul extraordinar sustinut de European Jazz Orchestra la Teatrul Metropolis.
 
Primul spectacol de iluzionism pentru copii
 
In premiera nationala, Teatrul de Magie prezinta pe scena Teatrului „Ion Creanga", marti, 5 mai, ora 18.00, primul spectacol de iluzionism pentru copii din Romania: Kids Magic Show. Inconjurat de porumbei colorati, iepurasi si papagali, magicianul Andrei Teasca va crea o poveste magica in care copiii vor face cunostinta cu clovnul Filippo, cu Iepurele Bocanila, cu Printesa cea frumoasa, dar vor trebui sa-i si infrunte pe Balaurul cel fioros sau pe Zana cea rea.
"Ma bucur ca am reusit sa facem acest spectacol pentru copii. Arta magiei este ceva nou la noi, dar copiii sunt foarte receptivi si devin repede interesati si fascinati de trucurile magicianului. Totodata ne-am gandit sa dam o mana de ajutor si parintilor, oferindu-le o alternativa inedita si incitanta de petrecere a timpului liber alaturi de cei mici", declara Andrei Teasca, fondatorul Teatrului de Magie.
Spectacolul va fi unul interactiv pentru copii de orice varsta, iar din distributie, alaturi de Andrei Teasca, vor face parte Stefania Banica, Emil Dragan si Cristina Strecopitov.
Biletele au fost puse in vanzare la Casa de bilete a Teatrului „Ion Creanga", pe site-ul www.bilet.ro si in magazinulMuzica.
Teatrul de Magie este prima institutie din Romania care aduce in atentia publicului fascinanta arta a magiei, propunandu-si sa o promoveze ca arta de spectacol si sa dezvaluie spectatorilor diversitatea stilurilor acesteia.
 

 
 
 
 
 
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO