Ziarul de Duminică

Reeditări de bestselleruri în ediţii de lux (II)

Reeditări de bestselleruri în ediţii de lux (II)

Autor: Ziarul de Duminica

01.07.2011, 00:07 129

Paul Donnelley - Asasini şi asasinate care au schimbatistoria lumii. Traducere din limba engleză de Dan Starcu.Thomas Becket, Grigori Rasputin, Abraham Lincoln, Franz Ferdinand,John F. Kennedy, Che Guevara, Martin Luther King şi alţii. Carteaspune povestea a 25 de asasinate care au schimbat pentru totdeaunaistoria lumii. De la înjunghierea lui Iulius Caesar, din anul 44î.Hr., în plin Senat roman, până la împuşcarea Indirei Gandhi, în1984, de către doi membri ai propriei gărzi personale, volumul defaţă analizează în detaliu atât evenimentele care au condus lafiecare asasinat în parte şi întâmplarea în sine, cât şiconsecinţele acestor acţiuni violente. Relatările obiective suntsusţinute grafic de nenumărate ilustraţiielocvente.O analiză tulburătoare a intrigilorcare au condus la moartea tragică a unora dintre cele mai marcantefiguri ale istoriei.

MichaelSturmer - Putin şi noua Rusie. Traducere de Alexandru Suter.Cine este Vladimir Vladimirovici Putin? Bărbatul cu o privire degheaţă, temut de marile puteri ale lumii, în prezent prim-ministrual Rusiei, s-a născut în 1952 la Sankt Petersburg, iar biografia saeste fascinantă (ştiaţi, de pildă, că bunicul său a fost bucătarullui Lenin şi Stalin?). Maestru de judo, vorbitor a trei limbistrăine, absolvent al Universităţii de Drept din oraşul natal,fostul membru KGB a condus destinele celei mai întinse ţări de peglob între 2000 şi 2008, în calitate de preşedinte. A fost desemnatde prestigioasa revistă Time "personalitatea anului 2007" pentruextraordinara pricepere de lider şi pentru că a redat Rusieidemnitatea şi forţa politică pe plan internaţional. O analizăstrălucită a ,,fenomenului" Putin şi a rolului-cheie pe care Rusiaîl joacă pe scena politicii mondiale. Stürmer dă dovadă de ocapacitate extraordinară de înţelegere a istoriei şi a politiciiunei ţări în care instituţiile secrete şi organizaţiile de statîncă deţin o putere considerabilă.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO