Ziarul de Duminică

Români la Festivalul de literatură de la Milano/ de Ziarul de duminică

galerie foto

galerie foto

Autor: Ziarul de Duminica

14.06.2013, 00:04 117

Editura Rediviva din Milano şi Centrul Cultural Italo-Român, au particpat la Festivalul de Literaură de la Milano, 5-9 iunie. Serata literară, sub patronajul Consulatului General al României - George Gabriel Bologan, consul general - , s-a desfăşurat duminică 9 iunie, la Biblioteca Românească din Milano.

Festivalul de literatură din Milano a ajuns la a doua ediţie şi este o amplă manifestare  literară şi culturală, desfăşurată sub patronajul Primăriei din Milano, ideată de scriitorul Milton Fernandez. Peste 180 de evenimente literare şi artistice, în şaptezeci de zeci de locaţii culturale din oraş, au fost programte să se desfăşoare pe parcursul celor patru zile ale manifestării.

Editura Rediviva a participat la acest important eveniment cultural milanez la o întâlnire cu autorii şi cărţile recent apărute şi prezentate în cadrul prestigioasei manifestări europene a Salonului Internaţional de Carte de la Torino.

În cadrul seratei au fost  prezentate volumele: „Lisoanca” de Doina Ruşti (titlu original „Lizoanca la 11 ani”), „In assenza del padre” de Stelian Ţurlea (titlu original „În absenţa tatălui”), ambele apariţii editoriale în traducerea scriitoarei Ingrid B Coman, romanul „Per chi crescono le rose” (Pentru cine cresc trandafirii), volumul de povestiri „Il villaggio senza madri” (Satul fără mămici), al aceleiaşi autoare Ingrid Beatrice Coman, volumul de poezie „150 grammi di poesia d’amore” (150 de grame de poezie de dragoste) de Viorel Boldiş şi „Anuarul Cultural: Repere culturale româneşti în Peninsulă”, coordonator Violeta P. Popescu.

A mai fost prezentat romanul „In assenza dei padroni” („În absenţa stăpânilor”) de Nicolae Breban, editura Cantagalli, în traducerea Mariei Floarea Pop, traducere lansată tot la Salonul de carte de la Torino.

Serata a fost însoţită de vernisarea expoziţiei de pictură a artistului român Odangiu Tudor Andrei, care trăieşte în Italia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO