Ziarul de Duminică

Thriller

Thriller
09.03.2007, 17:47 27

Un nou proiect editorial la Editura Polirom se numeste chiar Thriller, este coordonat de Bogdan-Alexandru Stanescu si reuneste deja sapte romane.

Colectia a debutat in urma cu cateva luni cu romanul italianului Claudio Gatti, Prevestirea, o incercare, in cheia fictiunii, de elucidare a mortii profesorului I.P. Culianu. I-au urmat Frica, bestseller international de Michael Crichton (autorul celebrului Jurassic Park), si Egiptologul de Arthur Phillips, o poveste cu mumii egiptene, mister si umor negru. Urmatoarele doua titluri traduse au fost Crimele mozaicului si Crimele luminii, cu Dante Alighieri in postura de detectiv. Romanele poarta semnatura lui Giulio Leoni, considerat astazi unul dintre cei mai buni autori de thrillere istorice din Italia. Din pacate, traducerea, in ambele cazuri, este aproape mizerabila.
Cele mai noi doua titluri - Biblioteca geografului de Jon Fasman si Omorati-i pe cei Drepti! de Sam Bourne - au aparut pe piata din Romania la sfarsitul lui decembrie 2006 (in acelasi an cu originalele).

Jon Fasman - Biblioteca geografului. Este romanul de debut al lui Jon Fasman, un thriller intelectual aparut in iunie 2006, primit cu entuziasm. Insarcinat cu investigarea mortii misterioase a unui profesor universitar foarte retras, reporterul Paul Tomm descopera firele unei intrigi care coboara in timp pana in secolul XII, cand un set de instrumente de alchimie extrem de pretioase a fost furat din biblioteca geografului arab al curtii siciliene. Risipite ulterior prin intreaga Europa si trecute din mana in mana timp de aproape un mileniu, ele pot servi, se pare, unor scopuri mult mai importante si mai primejdioase decat inofensivei transformari a plumbului in aur. Traducere din limba engleza si note de Mircea Pricajan.

Sam Bourne - Omorati-i pe cei Drepti! O combinatie irezistibila de roman politist si thriller ezoteric, a carui intriga se concentreaza in jurul unei intrebari care, in aparenta, este rodul imaginatiei infierbantate a unui tanar dornic de afirmare: ce legatura poate exista intre o crima comisa pe o straduta intunecata din New York si o serie de alte asasinate din cele mai indepartate puncte ale globului? Aparent, niciuna. Dar nu aceasta este si parerea lui Will Monroe, un jurnalist proaspat angajat la The New York Times, a carui sotie este rapita. Traducere din limba engleza si note de Dana Ligia Ilin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO