Ziarul de Duminică

Thriller la Humanitas

Thriller la Humanitas
30.03.2007, 18:59 33

Editura Humanitas a cedat si ea cerintelor pietei si a lansat o colectie de "thriller si mistery". Au aparut pana acum cinci volume.

Matthew Pearl - Clubul Dante. Boston, 1865. Un judecator pe care viermii il mananca de viu. Un preot ingropat cu capul in jos si cu picioarele in flacari. Crimele sunt comise chiar atunci cand Henry Wadsworth Longfellow se pregateste sa ofere Americii prima talmacire a Divinei Comedii de Dante Alighieri. Asasinatele par a fi inspirate din Infernul marelui poet toscan. Politia e neputincioasa. Presa cere un vinovat. Longfellow si prietenii sai - Clubul Dante - sunt obligati sa paraseasca salonul literar si sa bata la portile iadului. Cine a pacatuit nu poate fi sigur ca va scapa cu viata. Clubul Dante, bestseller international publicat in patruzeci de tari, este un amestec de istorie si fictiune, un imn inchinat perenitatii operei lui Dante si un thriller captivant care surprinde de la prima pana la ultima pagina. Traducere si note de Alina Carac.

Koji Suzuki - Ring 1. Cercul. Avertizarea. Cartea a starnit o adevarata furtuna in Japonia, unde s-au vandut aproape trei milioane de exemplare. Cum este posibil ca patru tineri - patru prieteni - sa moara simultan prin stop cardiac? Ziaristul Asakawa incepe o ancheta pe cont propriu. Curand, toate indiciile il conduc catre o caseta video misterioasa. O cauta. O gaseste. Vede o inregistrare stranie. De aici incolo, timpul devine palpabil si realitatea este acoperita de umbrele unui trecut mai viu decat prezentul. Povestea casetei video s-a incheiat dupa alte trei romane si sapte ecranizari. Traducere din engleza de Daniel Ionescu.

Nick Drake - Nefertiti. Cartea Mortilor. Cea mai frumoasa femeie din lume, "Cea Desavarsita". Sotul reginei, faraonul Akhenaton, a instaurat o noua religie si a construit in desert o capitala magnifica. Echilibrul fragil al puterii sta pe muchie de cutit. Si, lovitura de teatru, cu cateva zile inainte de fastuoasa inaugurare a noii capitale, Nefertiti dispare fara urma. Rai Rohotep, cel mai tanar detectiv al politiei din Teba, renumit pentru metodele sale originale, primeste misiunea s-o gaseasca pe regina. Are zece zile la dispozitie. Traducere si note de Nina Iordache.

In aceeasi colectie se mai gasesc Azazel de Boris Akunin (roman publicat in peste 40 de tari, 18 milioane de exemplare vandute; traducere din rusa si note de Anita Fejes) si Capcana Margrave de Lee Child.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO