Ziarul de Duminică

ULTIMA ORA / Prejmer este, in august, Cetatea Muzicii

ULTIMA ORA / Prejmer este, in august, Cetatea Muzicii
04.08.2009, 16:30 43
 

Incepând cu 2 august, biserica cetatii fortificate din Prejmer gazduieste ce-a de-a XI-a editie a Festivalului „Diletto Musicale". In fiecare duminca, incepând cu ora 17.00, Biserica Evanghelica din Prejmer, impreuna cu Ambasada Republicii Federale Germania la Bucuresti si cu Fundatia „Siebenburgisch-Sachsische Stiftung", ii astepta pe toti cei doritori la cele cinci concerte din cadrul festivalului. Coordonatorul festivalului este Steffen Schlandt.

 

La editia din acest an, organizatorii au pregatit pentru public lucrari in prima auditie, in interpretarea ansamblurilor Fior di Suono (Cluj-Napoca), Traverso, Quartetto Brassovia (Brasov), Cantate Domino (Sibiu) si Corul de Tineret Bach al Bisericii Negre. Pot fi auzite, in premiera pentru aceasta zona, instrumente precum trompeta baroc sau hammerclavier – precursorul pianului modern, folosit de Haydn, Mozart sau Beethoven, in acustica deosebita a bisericii. Si in acest an, scopul Festivalului „Diletto Musicale" ramâne acela de a prezenta muzica bisericeasca din timpul Renasterii si pâna in zilele noastre.
Aceasta serie de concerte a luat fiinta  in anul 1999, dupa ce s-a putut aduce la Prejmer o orga portativa (numita si Positiv) care permite redarea muzicii baroce intr-o forma foarte autentica. In acelasi an, cetatea Prejmer, cea mai puternic fortificata din Transilvania, a trecut in Patrimoniul Mondial UNESCO. Pe parcursul editiilor anterioare, numeroase ansambluri si coruri din tara si din strainatate au incântat publicul prezent in spatiul impresionant al bisericii.
Intrarea este libera, iar la finalul fiecarui concert, conform traditiei, spectatorii si muzicienii au ocazia de a schimba impresii la un pahar de suc de corcoduse sau must de mere, servit in curtea bisericii.
 
PROGRAMUL FESTIVALULUI 
2 august: Fior di Suono (Handel, Telemann, Pergolesi, Purcell)
9 august: Traverso (Schneider, Bach, Hotteterre, de la Barre, Balvet)
16 august: Quartetto Brassovia (Leclair, Handel, Uccelini)
23 august:  Cantate Domino (Marcello, Turk, Mendelssohn, Richter)

30 august:  Corul de Tineret Bach & Orchestra (Vivaldi – Gloria, Bach – Jesu, meine Freude, Krebs, Mendelssohn, Miskinis, Spiritual) 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO