Auto

Aeroporturile din Timişoara, Cluj şi Sibiu se echipează cu sisteme moderne care elimină limitarea lichidelor din bagajul de mână. Otopeniul rămâne în urmă

Aeroporturile din Timişoara, Cluj şi Sibiu se...

Autor: Miruna Diaconu

12.02.2024, 00:07 1604

Aeroporturile din Timişoara, Cluj şi Sibiu sunt echipate cu sisteme mai performante pentru controlul de securitate al bagajelor ce permit trecerea cu lichide în bagajul de mână fără ca acestea să fie limitate la recipiente de maximum 100 de mililitri.

Aeroportul Otopeni, cel mai mare terminal din ţară după numărul de pasageri, nu se înscrie în acest trend, iar pasagerii sunt nevoiţi în continuare să aibă lichide în ba­gajul de mână în recipiente de maximum 100 de mililitri.

Investiţiile necesare în achiziţionarea unor astfel de echipamente se ridică la sume mult mai mari faţă de alte aeroporturi din ţară. Aeroportul Otopeni are nevoie de mai multe echipamente faţă de alte aeroporturi, ceea ce face ca investiţia să crească considerabil. Lichidele din bagajul de mână trebuie să fie transportate în recipiente de maximum 100 ml, ambalate într-o pungă transparentă din plastic cu capacitatea de maximum 1 litru. Cele care depăşesc această limită trebuie transportate în bagajul de cală. Limitarea vine ca o mă­su­ră de siguranţă, însă noile echipamente de control al ba­ga­jelor permit trecerea cu cantităţi mai mari de lichide în ba­gajul de mână, însă nu este valabil pentru multe aeroporturi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO