Aeroporturile din Timişoara, Cluj şi Sibiu sunt echipate cu sisteme mai performante pentru controlul de securitate al bagajelor ce permit trecerea cu lichide în bagajul de mână fără ca acestea să fie limitate la recipiente de maximum 100 de mililitri.
Aeroportul Otopeni, cel mai mare terminal din ţară după numărul de pasageri, nu se înscrie în acest trend, iar pasagerii sunt nevoiţi în continuare să aibă lichide în bagajul de mână în recipiente de maximum 100 de mililitri.
Investiţiile necesare în achiziţionarea unor astfel de echipamente se ridică la sume mult mai mari faţă de alte aeroporturi din ţară. Aeroportul Otopeni are nevoie de mai multe echipamente faţă de alte aeroporturi, ceea ce face ca investiţia să crească considerabil. Lichidele din bagajul de mână trebuie să fie transportate în recipiente de maximum 100 ml, ambalate într-o pungă transparentă din plastic cu capacitatea de maximum 1 litru. Cele care depăşesc această limită trebuie transportate în bagajul de cală. Limitarea vine ca o măsură de siguranţă, însă noile echipamente de control al bagajelor permit trecerea cu cantităţi mai mari de lichide în bagajul de mână, însă nu este valabil pentru multe aeroporturi.