Afacerile francezilor de la Faurecia au sărit de pragul de 1 mld. lei după un avans de 13%

8 mai 2018 Autor: Laurentiu Cotu

Producătorul francez de compo­nen­te auto Faurecia, un gigant cu aproxi-mativ 110.000 de salariaţi şi vânzări globale de circa 17 miliarde de euro, a realizat în 2017 pe piaţa locală afaceri consolidate de peste 1,11 miliarde de lei (242,7 milioane de euro), mai mult cu 13% faţă de anul an­terior, potrivit calcu­lelor Ziarului Financiar făcute pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Francezii sunt prezenţi pe piaţa locală prin companiile Faurecia Romania SRL, cu sediul central în Tălmaciu, Sibiu, şi Euro Auto Plastic Systems, cu sediul în Mioveni, Argeş. Compania Faurecia România SRL a încheiat anul 2017 cu o cifră de afaceri de peste 640 de milioane de lei (139,2 mil. euro) şi cu un număr mediu de 2.530 de an­ga­jaţi, în timp ce com­pania Euro Auto Plastic Sys­tems a ajuns la afa­ceri de peste 476 de mi­lioa­ne de lei (103,5 milioa­ne de euro) şi la un nu­măr me­diu de 609 anga­jaţi, po­tri­vit site-ului mfinaţe.ro. 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.05.2018

 
Cuvinte cheie:
Faurecia
, miliarde
, auto
, piata
, francezi
, afaceri
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide