Auto

Campania ZF Fabricile României. Industria prelucrătoare din Braşov, printre cele mai puternice din ţară. Cele mai mari 50 de fabrici din Braşov au adunat afaceri de 24 mld. lei

Campania ZF Fabricile României. Industria prelucrătoare...

Autor: Miruna Diaconu

09.11.2023, 00:06 3779

Cel mai mare jucător din industria prelucrătoare braşoveană este producătorul de sisteme de siguranţă auto Autoliv România, cu afaceri de 4,8 miliarde lei.

Judeţul Braşov are printre cele mai puternice industrii prelucrătoare din ţară, capitol la care se mai înscriu doar câteva judeţe. Cele mai mari 50 de fabrici din judeţul Braşov adună împreună afaceri de 24 mld. lei, potrivit datelor Regis­trului Comer­ţului, de opt ori mai mult decât Botoşani şi de patru ori mai mult decât Bistriţa-Năsăud.

Cel mai mare jucător din industria prelucrătoare braşo­veană este produ­cătorul de sisteme de siguranţă auto Autoliv România, subsidiara locală a grupului suedez Autoliv. Anul trecut, compania a raportat afaceri de 4,8 miliarde lei, în creştere cu 25%. Autoliv deţine pe piaţa locală fabrici în Braşov, Lugoj, Sfântu Gheorghe, Reşiţa, Oneşti şi Rovinari, cea din urmă fiind inaugurată de suedezi în toamna anului 2019. Pe lângă unităţile de producţie a componentelor auto, compania mai deţine la nivel local centre de inginerie şi dezvoltare în Braşov, Iaşi şi Timişoara, dar şi un centru european de competenţe IT şi numeroase funcţii suport pentru subsidiarele Autoliv din România şi din Europa.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO