• Leu / EUR4.6540
  • Leu / GBP5.1867
  • Leu / USD4.1197
Auto

Cea mai nouă autostradă din România a crăpat după doar zece zile de la deschidere

Cea mai nouă autostradă din România a crăpat după doar zece zile de la deschidere

Autor: Andreea Neferu

25 nov 2014 12493

O fisură cu o lungime de zece metri şi o lăţime de un centimetru a apărut marţi pe cea mai nouă autostradă din România, deschisă în urmă cu zece zile între localităţile Cunţa şi Sălişte, aflate pe ruta Orăştie-Sibiu, potrivit turnulsfatului.ro.

Publicaţia sibiană arată că zona în care a apărut fisura se află la kilometrul 60 de pe autostrada Orăştie-Sibiu, unde muncitorii de la firma italiană Impregilo au lucrat la foc continuu înainte de deschiderea traficulu. După semnalarea crăpăturii, traficul în zonă a fost închis pe banda respectivă, iar muncitorii au preluat câteva probe de-a lungul fisurii şi au astupat-o cu ciment. Astfel, în trei ore circulaţia a fost reluată.

Tronsonul de 22 de kilometri, inaugurat pe 14 noiembrie, a fost deschis cu o întârziere de un an şi jumătate, din cauza alunecărilor de teren din zona respectivă. Concret, alunecările de teren au obligat constructorul să excaveze terasamentul deja construit pe o porţiune de aproximativ un kilometru lungime, să consolideze terenul şi să ridice din nou terasamentul care pe alocuri ajunge la 12 metri înălţime, iar termenul scurt în care a fost executată această lucrare a ridicat semne de întrebare cu privire la calitatea lucrărilor, precizează turnulsfatului.ro.

În ceea ce priveşte zonele cu probleme, ministrul transporturilor Ioan Rus declara pe 14 noiembrie că zonele "sensibile" sunt monitorizate permenent, iar la nevoie „vor interveni utilajele". Ziarul Financiar a scris săptămâna trecută că zona cu pericol este marcată corespunzător, iar viteza maximă legală pe o porţiune din acest tronson este limitată la 80 km/h. Mai mult, pe mai mulţi kilometri erau vizibile mai multe utilaje care încercau să stabilizeze terenul pe laturile autostrăzii şi de asemenea erauîn continuare mulţi muncitori pe şantier. Pe de altă parte, cu toate că viteza este limitată pe porţiunea cu probleme, puţini şoferi încetinesc, ceea ce creşte riscul unui incident.

 

 

Etichete:

Newsletter Ziarul Financiar

Înscrie-te la newsletter-ul ZF.ro ca să primeşti zilnic informaţiile de business care contează. Ia decizii în cunoştinţă de cauză!

Principalele valute BNR - joi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.6540
Diferență: 0,1183
Ieri: 4.6485
Azi: 4.1197
Diferență: 0,8223
Ieri: 4.0861
Azi: 5.1867
Diferență: 0,2803
Ieri: 5.1722
Azi: 4.1341
Diferență: 0,3666
Ieri: 4.1190