Auto

Compania Powerchina din China este interesată să participe la construirea reţelei de transport cu metroul din Belgrad, o investiţie de 3 mld. euro

Compania Powerchina din China este interesată să...

Autor: Bogdan Cojocaru

24.04.2019, 00:00 142

Powerchina este interestă de proiectul de construire a unei reţele de metrou în capitala Serbiei, Belgrad, a declarat directorul general adjunct al unităţii feroviare a companiei din China, Ren Lizhi, scrie SeeNews.

Powerchina este interesată at‚t de construcţia metroului, c‚t şi de construcţia unei linii de cale ferată care să traverseze Belgradul, a spus Lizhi, citat într-un comunicat al ministrului infrastructurii din Serbia.

„Nu doar că suntem interesaţi de aceste proiecte de infrastructură, dar avem deja tot know-how-ul, experienţa şi tehnologia necesare pentru a realiza proiecte de la început până la sfârşit - de la planificare, proiectare şi investiţii la lucrările fizice de construcţie", a explicat Lizhi.

În februarie, Andreja Mladenovic, asistent al primarului din Belgrad, a declarat că primăria intenţionează să aleagă până la sfârşitul anului 2019 o companie care să construiască o reţea de metrou.

Lucrările urmează să înceapă în 2020, a spus Mladenovic.

Conform proiectului pregătit de compania franceză de inginerie urbană Egis, reţeaua de metrou a Belgradului va consta din două linii, iar sistemul va integra şi patru linii de cale ferată urbană.

În prima fază a dezvoltării metroului vor fi investite 1,3 miliarde de euro, în timp ce costul total al proiectului va ajunge la 3 miliarde de euro, a declarat viceprimarul oraşului Belgrad, Goran Vesic, în septembrie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO