Auto

Consiliul Concurenţei analizează preluarea producătorului de componente auto Cogeme de către TCH

Consiliul Concurenţei analizează preluarea...

Autor: Andrei Mazurchievici

05.01.2016, 12:52 265

TCH, înfiinţată în anul 2014, face parte din grupul italian Palladio Finanziaria Spa care are principale activităţi în domeniul financiar, industria chimică, alimentară sau agricultură.

Cogeme este prezentă în România din anul 2005, când a deschis o fabrică la Miceşti, lângă Piteşti.

Cogeme Set România fabrică componente care se montează pe sistemele de alimentare cu injecţie şi pe motoare diesel şi benzină, iar principalii parteneri ai companiei sunt Honeywell Garret, Magneti Marelli, Bosch Diesel Systems şi Continental Siemens.

În 2014, Cogeme a avut o cifră de afaceri de 127 de milioane de lei, un profit net de 12,8 milioane lei şi 239 de angajaţi.

Cogeme Italia se află în lichidare judiciară din mai 2014, iar în octombrie 2015 TCH a preluat operaţiunile companiei italiene din România şi India. Cogeme mai deţinea o fabrică în Brazilia.

TCH va plăti în total pentru achiziţia celor două fabrici 23,5 milioane de euro, dintre care 2,5 milioane de euro în octombrie 2015, iar restul în 21 de rate lunare a câte câte un milion de euro fiecare.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei, operaţiunea este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO