Auto

Dacia a exportat maşini de 4 milioane de euro în Republica Moldova în S1

Dacia a exportat maşini de 4 milioane de euro în...

Autor: Bogdan Alecu

28.07.2015, 00:05 475
Vânzările de autoturisme ale mărcii Dacia în Republica Moldova au scăzut cu 36% în primul semestru al acestui an faţă de perioada similară a anului trecut, la 327 de unităţi, potrivit datelor dealerilor auto, echivalentul a 4 mil. euro, luând un preţ mediu de 12.000 de euro.
 
Declinul mărcii autohtone pe piaţa de peste Prut vine în contextul în care vânzările de maşini din Republica Moldova au scăzut cu 28% în prima jumătate a acestui an, la mai puţin de 1.700 de maşini. Şi în aceste condiţii, brandul autohton rămâne cel mai bine vândut, cu o cotă de piaţă de aproape 20%. Spre comparaţie, vânză­rile de autoturisme din Moldova din primele şase luni sunt mai mici decât cele din judeţul Bra­şov din România, unde s-au livrat aproape 2.000 de maşini în acelaşi inter­val din acest an, iar dacă Moldova are o populaţie de 3,6 mil. locuitori, Braşovul are 550.000 de locuitori. Pe de altă parte, dacă în Braşov salariul mediu net este de 410 euro în martie, în Moldova era de 218 euro în aceeaşi perioadă.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO