Auto

eMAG investeşte 100 mil. euro pentru un depozit lângă Budapesta. Constructorul este Baupartner

eMAG investeşte 100 mil. euro pentru un depozit lângă...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

11.03.2022, 00:07 2308

eMAG, cel mai mare retailer online local, a început con­struc­ţia unui centru logistic de peste 100.000 mp în Un­garia, unde a fuzionat cu firma Extreme Digital în 2019. Noile capacităţi logistice sunt dezvoltate în parteneriat de cele două companii, acesta fiind primul astfel de centru în care retailerul local investeşte în afara României.

„Noul depozit este situat lângă Budapesta, în Dunaharaszti, iar lucrările vor fi finalizate în cursul anului viitor, în urma unei investiţii de peste 100 mil. euro“, a spus pentru ZF Tudor Manea, CEO al eMAG.

Antreprenorul general responsabil de construcţia proiectului logistic din Ungaria este Baupartner Construct, o companie cu care eMAG a mai colaborat şi pentru celelalte depozite ale sale.

„Masterplanul noii dezvoltări logistice prevede în primă etapă construirea unui centru inteligent de depozitare de aproximativ 110.000 mp, cu posibilitatea de dublare a acestei suprafeţe. Această primă unitate va găzdui toate activităţile din sectorul logistic, inclusiv operaţiunile de curierat“, se arată pe site-ul Baupartner, o companie cu afaceri de 264 mil. lei în 2021.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24