Auto

Erdogan este mai tare decât Iohannis. România continuă să rateze investiţii: Volkswagen s-a uitat la Arad, dar merge la Manisa, în Turcia. În lipsa unui al treilea constructor, producţia auto din România nu va trece de 700.000 de unităţi

Erdogan este mai tare decât Iohannis. România continuă...

Autor: Bogdan Alecu

07.10.2019, 09:15 2754

România continuă să piardă pe bandă rulantă investiţiile din sectorul producţiei de automobile, iar la un an de când BMW a anunţat că a ales Ungaria, Volkswagen va investi într-o uzină nouă în Izmir, Turcia, potrivit Automotive News Europe.

Potrivit datelor din piaţa imobiliară, Volkswagen a luat în calcul zona Aradului din România. La Arad există atât infrastructură rutieră, cât şi feroviară, un constructor auto având posibilitatea de a exporta rapid automobilele produse.

În ceea ce priveşte forţa de muncă, anul trecut în martie fabrica Delphi Packard din oraşul Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, în care lucrau aproape 700 de persoane, s-a închis. Mai mult, în Transilvania există deja mulţi furnizori ai VW, astfel încât nu infrastructura ar fi principala problemă în partea de vest a ţării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO