Auto

Fabrica Preh din Braşov îşi majorează producţia cu 18%

Fabrica Preh din Braşov îşi majorează producţia cu 18%

Autor: Laurentiu Cotu

04.08.2015, 00:05 481
Producătorul de componente auto Preh România, furnizor pentru Porsche, Daimler, Audi sau BMW, a avut în primul se­mestru o cifră de afaceri de 65,6 mil. euro, mai mult cu 8% faţă de aceeaşi perioadă a a­nu­lui trecut, pe fondul unei uşoare creşteri a pie­­ţei de profil. Compania şi-a bugetat pen­tru acest an afaceri totale de 126 mil. euro.
 
Nemţii produc în fabrica din Ghimbav comutatoare multifuncţionale pentru volan, comutatoare bloc lumini, sisteme de control al climei şi elemente de comandă din consola centrală pentru BMW, Volkswagen, Porsche, Skoda, Seat, Audi şi Daimler. În trimestrul al treilea din 2014 compania a demarat producţia pentru panoul de control climă al noului model de Audi TT.
 
„Capacitatea de producţie dezvol­ta­tă în prezent este de 9,5 milioane de piese, însă avem planificată o creştere cu 18% a producţiei în acest an. Investiţiile bugetate pentru 2015 se ridică la 7,5 mili­oane de euro, în noi linii de asamblare şi utilaje de pro­duc­ţie“, a declarat pentru ZF Transilvania Mi­ha­ela Forgaciu, director general al Preh România.   

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO