Auto

Fan Courier merge spre afaceri de 1 mld. lei în 2020, dar decembrie este decisivă: „Între 5 şi 10 milioane de lei va fi diferenţa între ceea ce ne dorim noi şi ceea ce vom reuşi să facem“

ANTREPRENORI LOCALI

FAN Courier este o companie cu capital integral românesc fondată în 1998 de Felix Pătrăşcanu (dreapta), Adrian Mihai (stânga) şi Neculai Mihai.

FAN Courier este o companie cu capital integral românesc fondată în 1998 de Felix Pătrăşcanu (dreapta), Adrian Mihai (stânga) şi Neculai Mihai.

Autor: Miruna Diaconu

11.12.2020, 11:00 336

♦ Dacă businessul Fan Courier va atinge în acest an pragul de 1 miliard de lei (205 mil. euro), acest lucru înseamnă că firma va înregistra o creştere de 22% faţă de 2019 ♦ Compania antreprenorială estimează că valoarea pieţei de curierat din 2020 va depăşi nivelul de 750 de milioane de euro după un avans de 20% faţă de anul trecut, pe fondul creşterii cererii de servicii de profil în contexul pandemiei.

Fan Courier, o companie antre­pre­norială activă pe piaţa de curierat, ar putea ajunge anul acesta la 1 miliard de lei cifră de afa­ceri, dar realizarea acestei valori depinde foarte mult de ceea ce se va în­tâmpla în luna de­cem­brie. Pentru com­pa­nia de curierat, lid­e­rul pieţei de profil, ul­ti­mele două luni din an, în care cresc semni­fi­ca­tiv comenzile pe fondul Black Friday şi al săr­bă­torilor de iarnă, sunt cele mai aglo­me­rate.

„În fiecare an, ultimele două luni, în­cepând cu Black Friday şi până pe 23-24 de­cembrie, reprezintă cea mai aglomerată perioadă. Suntem forţaţi la maximum atât din punctul de vedere al depozitului, cât şi al transportului şi al curierilor. Perioada aceasta reprezintă cam 25-30% din cifra de afaceri anuală. Noi sperăm şi suntem aproape să atingem pragul de 1 miliard de lei, dar depindem foarte mult de luna decembrie, dacă vom atinge sau nu acest nivel, s-ar putea să fim aproape. Între 5 şi 10 mi­lioane lei va fi dife­renţa între ceea ce ne dorim noi şi ceea ce vom reuşi să fa­cem“, spune Adrian Mihai, cofondator al Fan Courier.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO