Auto

Ford începe „marea restructurare”: Producătorul american de automobile va reduce 10% din forţa de muncă. Mii de angajaţi, afectaţi

Ford începe „marea restructurare”: Producătorul...

Autor: Izabela Cutieru, Mediafax

20.05.2019, 16:58 2095

Ford Motor a anunţat, luni, că va reduce aproximativ 10% din forţa de muncă la nivel global, până la sfârşitul lunii august. Mişcarea face parte dintr-un proces amplu de restructurare, ce va asigura economii anuale de 600 de milioane de dolari pentru producătorul american, informează Reuters.

Directorul executiv al Ford, Jim Hackett, a transmis printr-un e-mail adresat angajaţilor că restructurările includ atât achiziţii facultative, cât şi disponibilizări, iar un purtător de cuvânt a adăugat că acestea vor avea efecte inclusiv asupra locurilor de muncă. Aproximativ 2.300 de persoane, dintre cele 7.000 afectate, sunt angajate în Statele Unite, a menţionat acesta.

În cadrul restructurărilor, Hackett a afirmat că vor fi reduse aproximativ 20% dintre posturile managerilor de nivel superior, într-o mişcare menită, de asemenea, să reducă birocraţia şi să asigure rapiditate şi eficienţă în adoptarea deciziilor.

„Pentru a reuşi în această industrie competitivă şi pentru ca Ford să fie una dintre companiile câştigătoare în contexul unui viitor aflat în continuă schimbare, este necesară o reducere a birocraţiei, rapiditatea proceselor decizionale, concentrarea asupra muncii calitative şi reducerea costurilor”, a mai scris Hackett în e-mail. Notificarea angajaţilor afectaţi din regiunea Americii de Nord va începe marţi, urmând a fi finalizată până la 24 mai, a adăugat acesta.

Lucrările de restructurare vor continua în Europa, China şi America de Sud şi se aşteaptă să fie finalizate până la sfârşitul lunii august.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO