Auto

Importatorii auto continua sa vanda pe banda rulanta

Importatorii auto continua sa vanda pe banda rulanta

Ford Fusion a inregistrat in mai o crestere a vanzarilor cu 187% fata de mai 2005

06.06.2007, 20:10 13

Piata auto din Romania a continuat in luna mai trendul ascendent al vanzarilor inregistrat in primul trimestru al acestui an.
Porsche Romania, importatorul marcilor Porsche, Skoda, Volkswagen, Audi si Seat, a inregistrat in luna mai cel mai mare volum de livrari, aproape 5.000 de unitati, cresterea procentuala fiind de 27% fata de luna similara a anului trecut.
Pe ansamblul primelor cinci luni ale anului, compania a vandut 21.703 automobile, volum cu 41% mai mare decat cel de 15.388 de unitati inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut. Reprezentantii companiei au precizat ca vanzarile sunt mult mai mari, datele raportate referindu-se strict la livrarile deja realizate, cele in curs de desfasurare nefiind mentionate.
Skoda a inregistrat mai mult de 9.300 de comenzi, fiind in continuare cea mai bine vanduta gama de produse din portofoliul importatorului. In primele cinci luni ale anului trecut Skoda a livrat 7.099 de unitati.
In topul vanzarilor urmatoarea marca clasata a fost Volkswagen care a comercializat 8.140 de modele, cu circa 50,85% mai mult decat in primele cinci luni din 2006 cand vanzarile au fost de 5.397 de unitati.
Ford a comercializat in luna mai, prin intermediul retelei de 25 de dealeri, 1.952 de autovehicule, cel mai mare numar de unitati vandute intr-o luna de la inceputul acestui an. Cresterea vanzarilor in primele cinci luni ale acestui an a fost de 61% in comparatie cu perioada similara a anului trecut. Cel mai bine vandut model al gamei este in continuare Fiesta cu 2.514 unitati comercializate de la inceputul anului.
Cu 247 unitati vandute in luna mai, Ford Fusion a inregistrat o crestere spectaculoasa - 187% - fata de aceeasi luna a anului trecut. Ford Transit ramane in continuare lider in segmentul autovehiculelor comerciale medii cu 462 unitati livrate in luna mai, inregistrand in primele cinci luni o crestere de 71% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Aproximativ 30% din totalul de 7.270 de unitati comercializate in primele cinci luni le-au constituit vanzarile de flote. Catalin Gavra, directorul general al Romcar, importatorul Ford in Romania estimeaza vanzari de peste 17.000 de unitati in 2007, la care se estimeaza un aport semnificativ din partea noilor modele, Ranger si Mondeo.
In luna mai, Fiat a comercializat pe piata locala 865 de automobile, in crestere cu 88% fata de aceeasi perioada a anului trecut si 347 de autovehicule comerciale, in crestere cu 30% fata de luna mai a anului trecut. Cresterea totala a vanzarilor Fiat de Autoitalia, importatorul oficial in Romania, este de 60% in comparatie cu numarul autovehiculelor comercializate in mai 2006.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO