Auto

Începe Salonul Auto de la Paris - Ce vor prezenta principalii constructori auto

Începe Salonul Auto de la Paris - Ce vor prezenta principalii constructori auto

Autor: Bogdan Alecu

29.09.2010, 17:59 33

Sute de premiere mondiale şi europene vor fi prezentate încadrul celui mai important eveniment de anul acesta - Salonul Autode la Paris. Principalii constructori europeni s-au concentrat înacest an pe prezentarea de modele electrice - cum este cazulRenault cu Fluence ZE, model ce va fi comercializat şi în Româniaanul viitor, sau Mercedes-Benz A-Klasse E-Cell.

Printre cele mai importante premiere din acest an se numără noulMercedes-Benz CLS, care în urmă cu aproape opt ani a lansat modacoupeurilor cu patru uşi, Audi A7, principalul concurent al luiCLS, dar şi noul VW Passat facelift - primul "upgrade" algeneraţiei curente a limuzinei de clasă medie a VW. Tot din trendulmaşinilor electrice Audi va prezenta alături de E-Tron Spyder, unR8 electric, şi A1 E-Tron, versiunea electrică a noului model declasă mică.

Cel mai exclusivist model din salon va fi noul Bugatti VeyronSuper Sports, cea mai rapidă maşină din lume, care având 1.200 CPpoate ajunge la o viteză maximă de 434 km/h.

Dacia, principalul constructor autohton, nu va avea niciopremieră la Paris, în standul său fiind prezentate gama curentă, cumotorare Euro 5.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels