Auto

Ion Lazăr, antreprenorul care controlează grupul Lazăr: Am bugetat pentru acest an investiţii de 11 mil. euro. Compania a cumpărat 35 de autotractoare second-hand Mercedes Benz anul trecut, iar anul acesta încă 40 de autotractoare

Ion Lazăr: Vom continua să construim hale industriale pe 15.000  mp în Bucureşti anul acesta.

Ion Lazăr: Vom continua să construim hale industriale pe 15.000 mp în Bucureşti anul acesta.

Autor: Mirabela Tiron

09.03.2022, 16:20 486

Grupul Lazăr, specializat în transport de mărfuri, controlat de antreprenorul Ion Lazăr, a finalizat anul trecut cu afaceri totale de 62 de milioane de euro,  iar pentru acest an estimează un nivel de 60 de milioane de euro, potrivit oficialilor.

„Vedem 2022 ca un an sumbru, după pandemia Covid-19  a venit războiul din Ucraina. Conjunctura internaţională nu este favorabilă. Cel mai mult ne afectează creşterea preţului la combustibil. La RCA am negociat două luni preţul“, a spus pentru ZF antreprenorul Ion Lazăr. Transporturile de marfă efectuate pe rute internaţionale asigură aproape 60% din business-ul companiei Internaţional Lazăr, iar 40% sunt transporturile pe rute interne. În prezent, Grupul Lazăr are 900 de angajaţi şi operează 400 de semiremorci şi 300 de autotractoare.

„Transportăm pentru clienţi din automotive, dar facem şi  transport tehnologic, de balast. Ne gândim să diversificăm transportul de marfă cu noi sectoare. În ianuarie şi februarie anul acesta am transportat mai mult cu 200.000 de euro (plus 7%) faţă de ianuarie şi februarie anul trecut. Pe tot anul însă vedem afaceri de 60 de milioane de euro, sub nivelul din 2021“, a mai adăugat antreprenorul. Principalele rute de transport pentru Internaţional Lazăr sunt către Spania, Germania, Franţa,  Maroc şi altele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO