Auto

Lansari pe banda rulanta

06.04.2005, 20:32 19

Explozia vanzarilor de automobile de anul trecut si din primele luni ale acestui an a determinat mai multi importatori locali sa lanseze sau sa anunte lansarea altor modele noi.
Numai in ultimele doua saptamani au fost anuntate Saab 9-3 Sport Combi, Renault Laguna, prezentate recent la Salonul Auto de la Geneva, dar si Skoda Octavia Combi. In plus, importatorul marcii suedeze Volvo a completat la sfarsitul saptamanii trecut gama de motorizari a modelului de teren Volvo XC90 cu puternicul motor V8 (cu opt cilindri dispusi in forma literei "V") de 4,4 litri si 311 cai-putere.
Saab 9-3 Sport Combi va aparea pe piata romaneasca din aceasta toamna, pretul sau fiind, potrivit importatorului, de 35.963 de euro cu toate taxele incluse. 9-3 Sport Combi va permite importatorului local sa ajunga anul acesta, potrivit propriilor estimari, la vanzari de 100 de unitati, fata de 60 de unitati in urma cu un an.
Renault si Skoda, adica doua dintre cele mai bine vandute marci de pe piata locala, si-au innoit la randul lor gama din Romania, importatorii anuntand recent lansarea comerciala a noului Renault Laguna si a variantei Combi (cu si fara tractiune integrala) a noii generatii Skoda Octavia.
Importatorii au mari asteptari de la cele doua modele in atingerea obiectivelor curajoase de vanzari anuntate pentru acest an - 9.000 de unitati pentru Skoda si 13.000 de unitati pentru Renault. In mod similar, compania Forum Auto, importatorul local al marcii Volvo, se bazeaza pe modelul de teren XC90, alaturi de celelalte autoturisme din gama sa pentru a atinge vanzari de 550 de unitati in acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO