Auto

O navă proiectată de Rolls-Royce va fi construită în România

O navă proiectată de Rolls-Royce va fi construită în...

Autor: Anca Dumitrescu

29.05.2014, 17:48 461

Termenul de construcţie a navei este trimestrul al doilea al anului 2016, se arată într-un comunicat al companiei norvegiene.

Nava va fi proiectată şi echipată de Rolls-Royce, furnizor major de echipamente şi motoare destinate industriei aeronautice şi celei maritime.

Vard Holdings este unul dintre cei mai mari proiectanţi şi constructori de nave offshore şi specializate, utilizate în operaţiunile de explorare şi producţie de petrol şi gaze şi în industria serviciilor petroliere.

Compania, cu sediul central în Norvegia, are 10.000 de angajaţi şi operează 10 şantiere navale, dintre care cinci în Norvegia, două în România, două în Brazilia şi unul în Vietnam.

În România, Vard Holdings deţine şantierele navale de la Tulcea şi Brăila, în care lucrează peste 5.000 de salariaţi.

Island Offshore Group este un furnizor major de servicii destinate industriei offshore, operând o flotă de peste 30 de vase, cu o vârstă medie de de sub patru ani, în Brazilia, vestul Africii, Golful Mexic şi Marea Nordului.

Vard a livrat companiei Island Offshore peste 30 de nave, în timp ce alte cinci se află în construcţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO